a

Cum văd copiii de clasa a 8-a viitorul României?

- - 40- 202 vizualizari

Un material realizat de ȘtirileProTv

Îi vedem ca pe niște copii, care nu sunt foarte conștienți de lumea în care trăiesc, însă realitatea stă cu totul altfel. Nu toți vor să plece în străinătate, iar mulți dintre ei au un plan foarte bine stabilit.

„Săptămâna trecută am fost la ziua unui prieten. Eram 14 copii. La un moment dat, cineva a întrebat „cine vrea să plece din ţară”, iar atunci toţi au zis că vor să plece. În acel moment m-am gândit că peste 20 de ani ţara va fi aproape goală, deoarece toată lumea va pleca. Foarte mulţi tineri consideră această ţară “o fundătură” deoarece toţi cred că într-o altă ţară, mai înstărită şi mai educată vor putea câştiga mai mulţi bani. Asta e o greşeală. Dacă pleci într-o altă ţară, nu vei fi fericit, deoarece nu o să ai niciun prieten. Peste 20 de ani cred că va fi chiar goală ţara mea, dacă cineva nu schimbă ceva. Aşa că eu mi-am propus să schimb ţara asta! Voi încerca să adun gunoaiele de pe jos şi să nu trec pe roşu. Orice lucru mic, pe care îl poate face cineva, e, de fapt, un lucru enorm pentru România. Până la urmă, eu chiar cred că voi putea schimba România. De fapt, eu sunt viitorul României şi nimeni nu mă va putea impedica din a schimba această ţară.” „Am auzit de multe ori: „Este doar un copil! Nu prea gândeşte” – sunt cele mai dureroase vorbe! Nu vreau să mă opresc din a fi unică, însă pe asta se pune baza în învăţământ. Toţi trebuie să fim la fel: plecând de la uniformă şi până la comportament.”

„Eu am 14 ani şi ştiu că în viitor, probabil că această ţară minunată va sta în mâinile mele şi ale colegilor mei. Noi trebuie să începem să ne trezim la realitate de acum, deoarece dacă o facem când vom fi adulţi, o să fie deja prea târziu. În prezent, ţara noastră nu este într-o stare prea bună din cauza conducerii României, care parcă doreşte să vândă şi să epuizeze tara de toate puterile. Eu, sincer, cred că ţara poate fi schimbată deoarece ştiu sigur că noi vom ajunge la conducere şi sunt sigur că nu o să se întâmple ce s-a întâmplat acum, deoarece noi vom privi situaţia din punctul de vedere al unei foste victime a corupţiei, care nu ne-a lăsat să ne dezvoltăm aşa cum trebuie şi să urmăm ceea ce ne place. Noi suntem obligaţi să învăţăm toate materiile predate la şcoală deoarece noi nu avem nicio siguranţă că vom reuşi să facem o meserie pe care ne-am dorit-o dintotdeauna. Suntem obligaţi să supravieţuim, nu să trăim. Sper că această scrisoare să poată schimba ceva, nu să dispară în lume.”

Continuarea pe ȘtirileProTv.

40 recommended
202 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »