a
Fără categorie

O româncă stabilită în Marea Britanie a donat 400.000 de euro pentru România

- - 30- 646 vizualizari

Sanda Cârciog-Rizescu a fost o româncă stabilită în Marea Britanie de peste 30 de ani. În 2015, femeia a murit, însă în testamentul ei era precizat ca suma de 400.000 de euro să fie donată către Spitalul clinic „Dr. Ioan Cantacuzino”, una dintre cele 19 instituții medicale din subordinea ASSMB.

Cu banii, spitalul a reușit să construiască o sală de operație nouă în cadrul secției de Chirurgie generală. Potrivit unui comunicat de presă al ASSMB, una dintre cele patru săli de operaţie a fost complet reabilitată în urma unei donaţii, în valoare de 400.000 de euro.

Din aceeaşi donaţie, secţia de Neonatologie a spitalului a fost dotată cu şase echipamente medicale moderne pentru îngrijirea nou-născuţilor.

„Aparatura din blocul operator al secţiei de Chirurgie este de ultimă generaţie şi a fost achiziţionată din fondurile Primăriei Municipiului Bucureşti. Din această săptămână, medicii sunt pregătiţi să opereze în condiţii moderne.

Celelalte trei săli de operaţie din secţia de Chirurgie generală vor fi reabilitate şi ele în perioada următoare. În acest sens, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, prin ASSMB, a alocat în 2017 un buget de 150.000 de lei, necesar studiului de fezabilitate.

Donaţia de la Spitalul clinic Dr. Ioan Cantacuzino a fost realizată prin intermediul domnului Ion Balş, executorul testamentar al doamnei Sanda Cârciog-Rizescu”, se precizează în comunicat.

30 recommended
646 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »