a

Povestea IT-istei care a transformat în succes o afacere cu cărți

- - 43- 263 vizualizari

România e pe unul dintre ultimele locuri în Europa la numărul de cărţi citite pe cap de locuitor, dar şi într-un astfel de mediu s-a dezvoltat o industrie de succes.

Piaţa e mică, estimată la circa 80 de milioane de euro, faţă de 120 de milioane în Ungaria, o ţară a cărei populaţie e cât jumătate din cea a României.

Chiar şi pe un asemenea segment îngust, sunt antreprenori inimoşi care se aventurează nu doar să facă afaceri, ci şi să educe.

Iren Arsene este cea care a pus pe picioare editura şi asociaţia Curtea Veche.

„În 90, când culoarul se deschide, am considerat imediat că trebuie să încetez orice am făcut până atunci – lucram la Institutul de matematică al Academiei Române – şi să văd ce înseamnă libertatea.

Din 1993 şi până în 1998 Iren Arsene a încercat lumea afacerilor doar prin servicii de tehnoredactare de carte.

Era ce ştia să facă din perioada în care lucrase la Academia Română şi contribuia la scoaterea pe piaţă a cărţilor scrise de academicienii din domeniul matematicii. Înainte de 98 a fost o poveste personală.

Am avut o problemă de sănătate, cu coloana, ce m-a ținut imobilizată aproape un an de zile și atunci am citit cartea lui Dale Carnegie, Secretele succesului, și am considerat că dacă mie mi-a fost de mare folos, și m-a ajutat să mă recuperez psihic, mental, atunci am considerat că și alții se pot inspira și aici s-a întâmplat să aleg primul titlu”

Citește materialul integral pe DIGI24.

43 recommended
263 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »