Românca Roxana Miheț, care predă finanțe în Elveția, finalistă într-un prestigios concurs pentru tineri economiști al Băncii Centrale Europene

- - 6- 29 vizualizari

Roxana Miheț se numără printre cei nouă finaliști ai concursului ”Tineri economiști”, organizat de Banca Centrală Europeană, care va recompensa câștigătorul cu un premiu de 10.000 de euro, potrivit g4media.ro.

Roxana Mihet participă la competiție cu o cercetare despre marii beneficiari ai inovației în domeniul financiar, potrivit comunicatului BCE.

Originară din București, Roxana Miheț este profesor asistent de Finanțe la HEC Lausanne, o instituție de învățământ superior elvețiană. Ea predă cursuri de Microstructura piețelor, instituții financiare, matematică aplicată și finanțe.

Cercetările sale se concentrează pe rolul informației în macroeconomie și finanțe – modul în care indivizii, investitorii și companiile obțin informații și cum afectează aceste informații deciziile luate, potrivit profilului său. Ea a obținut un doctorat în economie la Stern School of Business (New York University) și a studiat la Universitatea din Oxford, Universitatea din Chicago și Universitatea Paris – Dauphine.

6 recommended
comments icon 0 comments
29 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea unui român care a muncit șapte ani în Italia. S-a întors în România și a deschis o librărie în satul natal: ”Mi-a fost foarte dor de țară!”

-

Remus Ursache, un român în vârstă de 33 de ani, a plecat din România în urmă cu mulți ani și s-a stabilit în Italia, pe coasta Mării Mediterane. a visat, însă, să revină în țară și s-a întors ân satul său natal, acolo unde a deschis o librărie. În Italia, prim... Mai mult »