Fără categorie

Eleva de liceu care a pus pe picioare o afacere socială grozavă: procură hrană colegilor şi-i trimite pe copiii sărmani în excursii

- - 9- 628 vizualizari

Andreea Chiş (18 ani), elevă la Colegiul Naţional „Silvania“ din Zalău, a reuşit să pună pe picioare o afacere socială care rezolvă problema procurării hranei colegilor din şcoală şi le oferă posibilitatea unor copii sărmani să poată pleca în excursii.

Andreea Chiş este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Silvania“ din Zalău, unde studiază de doi ani, după ce pe primii doi i-a petrecut pe băncile unei şcoli britanice private din Jakarta.

Perioada petrecută în Indonezia, abordarea educaţională a unităţii de învăţământ cu profil internaţional i-au lărgit orizonturile şi i-au creat o nouă perspectivă asupra viitorului ei.

Reîntoarsă acasă, la Zalău, Andreea Chiş a înţeles cât este de important să nu îşi irosească timpul, ci să pună accentul pe dezvoltarea personală, să fie deschisă oricăror provocări care ar putea-o ajuta în această direcţie, dar şi să se implice activ în folosul comunităţii.

„Obişnuiam să am o oarecare reticenţă faţă de nou, pentru că ieşea din paradigma cu care eram obişnuită. Acum am învăţat să mă provoc, să caut acel «nou», realizând că tocmai prin el evoluăm ca persoane. Am învăţat să împing, puţin câte puţin, elasticele care îmi împrejmuiesc zona de confort“, mărturiseşte Andreea.

Mai mult decât atât, spune ea, cei doi ani petrecuţi pe pământ indonezian au făcut-o să-şi conştientizeze motivaţia intrinsecă, „acel motor care se regăseşte în fiecare dintre noi, dar care adeseori rugineşte uitat“.

Pasionată de antreprenoriat, eleva s-a implicat în proiectul bazat pe o afacere socială intitulat „S.I.R.O.P. (Servicii cu IMPACT Rentabile Oferite cu Plăcere) pentru copii“.

Proiectul a fost pus pe picioare de o echipă de voluntari ai Clubului Impact LEGO CNS, club căruia Andreea Chiş i s-a alăturat imediat după ce s-a întors în România.

„Sesizând problema numărului insuficient de agenţi economici de la care elevii îşi pot procura hrana în timpul pauzelor, ne-am hotărât să venim cu o alternativă.

Aşa s-a născut «S.I.R.O.P. pentru copii», o afacere socială al cărei profit a fost cheltuit pentru a organiza o excursie pentru copiii aflaţi într-o situaţie materială nefavorabilă“, explică ea.

Citește continuarea pe Adevărul.ro

 

9 recommended
comments icon 0 comments
628 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !