a
Fără categorie

Vizite interactive şi ateliere pentru copii cu vârste între 6 şi 12 ani, organizate la Muzeul Naţional al Literaturii Române

- - 48- 63 vizualizari

 

Vizite interactive şi ateliere pentru copii cu vârste între 6 şi 12 ani vor fi organizate în perioada februarie-decembrie la Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) din Bucureşti.

„Dacă ai fi carte, cine ai fi?, Ce legătură există între Gulliver şi cărţile din Muzeul Literaturii române?, Expresii vechi la timpuri noi, Care este legătura între cuvintele vechi şi hainele mici? Acestea sunt unele dintre provocările pe care le lansăm copiilor”, a anunţat Asociaţia Da’DeCe, care organizează aceste vizite interactive şi ateliere în cadrul unui parteneriat cu MNLR.

Programele de educaţie muzeală pornesc de la teme preferate de copii şi constau într-o vizită activă şi un atelier care durează împreună între o oră şi jumătate şi două ore, în funcţie de vârsta copiilor. Cei mici pot fi însoţiţi de familie sau de cadre didactice pentru a explora expoziţia permanentă a muzeului din strada Nicolae Creţulescu.

În timpul vizitei organizatorii vor lansa provocările menţionate, sub formă de jocuri şi discuţii, iar la partea practică a atelierului, copiii vor lucra în diverse tehnici în funcţie de vârsta acestora: vor crea o poveste inspirată de obiectele din muzeu şi ilustrată sau sub formă de bandă desenată (6-8 ani) ori vor realiza pictopoezii sau poezii în stilul lui Gellu Naum, după poemul numit „Nigredo”(8-12 ani).

„Unul dintre principiile pe care le folosim este stimularea tuturor tipurilor de inteligenţă prin jocuri diverse şi abordări care să-i atragă pe toţi copiii. În afară de inteligenţa lingvistică, cea care se simte acasă în acest muzeu şi face casă bună şi cu educaţia muzeală, se vor folosi scheme logice pentru cei care rezonează cu această muză a raţiunii”, au transmis organizatorii.

Programele pentru familii cu copii de 6-12 ani se desfăşoară în dimineţile de sâmbătă şi duminică, de la ora 11.00, iar cele adresate grădiniţelor şi claselor 0-VI, se derulează de marţi până vineri, ambele, numai prin programare şi confirmare din partea organizatorilor.

Datele la care vor avea loc programele pentru familii sunt stabilite în funcţie de vârstele copiilor: 17 februarie, pentru copii de la 6 la 8 ani; 18 februarie, pentru copii de la 8 la 10 ani; 24 februarie, pentru copii de la 10 la 12 ani; şi 25 februarie, pentru copii de la 6 la 8 ani.

Taxa de participare constă în achitarea biletului de acces în muzeu, de 5 lei pentru adulţi şi de 2 lei pentru copii.

48 recommended
63 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »