Fără categorie

Românii care vând paturi și canapele din carton. Cât costă și câtă greutate suportă

- - 7- 76 vizualizari

Nicolae Baciu a fondat o afacere cu mobilier de carton. Este 100% reciclabil, ușor de prelucrat și foarte rezistent, spune el.

Cartonul e cel mai responsabil material în acest moment. Are avantaje pe care nu le găsești la niciun alt material, este foarte ușor, pliabil și cald. Singurul dezavantaj e rezistența mică la umiditate, dar există soluții de impermeabilizare”, explică Baciu, pentru start-up.ro.

Potrivit fondatorului Foldo, un pătuț pentru bebeluși din carton rezistă la o greutate de peste 85 de kilograme, iar fotoliile la 150 de kilograme. “Dacă e întreținut corespunzător, mobilierul din carton are o durată de viață comparabilă cu mobilierul clasic. Întreținerea e foarte simplă: trebuie ferit de umezeală și se poate curăța cu o lavetă uscată”, spune Baciu.

Cei de la Foldo cred că mobilierul din carton se potrivește în multe case, mai ales că ei sunt adepții stilului industrial. “Forma și culoarea permit integrarea lor în locuințe amenajate modern, vintage sau eclectic”, spune Baciu.

Pentru a produce un produs, timpul petrecut variază între 2 și 48 de ore. Dar, de exemplu, pentru a produce o canapea de carton Foldo durează 4 ore. Un avantaj e că nu se folosește la fel de mult lemn. Dacă dintr-un copac un producător de mobilier tradițional face 10 canapele, Foldo reușește să producă 50.

Citește continuarea pe start-up.ro

7 recommended
comments icon 0 comments
76 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !