a

Ada Solomon, noua preşedintă executivă a European Women’s Audiovisual Network

- - 35- 62 vizualizari

Producătoarea Ada Solomon preia luna aceasta preşedinţia EWA – European Women’s Audiovisual Network de la regizoarea Isabel de Ocampo, reţea ce are misiunea de a încuraja egalitatea de gen pentru femeile care lucrează în domeniul audio-viziual, privind accesul şi oportunităţile de angajare şi finanţare pe plan european.

Între obiectivele EWA se numără crearea unei comunităţi puternice a profesionistelor din domeniu, care împărtăşesc experienţe şi se susţin reciproc, precum şi promovarea vizibilităţii conţinutului audio-vizual realizat de femei, în general, şi de membrele reţelei, în mod particular. European Women’s Audiovisual Network acordă anual premii la festivalurile DOK Leipzig, WEMW-Trieste şi La Coruña.

Ada Solomon s-a implicat, de-a lungul anilor, în multe dintre activităţile EWA, precum moderarea dezbaterii „Gender Representation in European Films”, în 2014, la Berlin, susţinerea unui masterclass la adunarea anuală a membrilor EWA din 2017, iar anul acesta, la Trieste, a participat la schema de mentorat pentru producătoarele de film aflate la început de drum.

Născută în Bucureşti, Ada Solomon şi-a început cariera în publicitate, iar în 1993 a devenit producător de film. În 2004, a pus bazele Hi Film Productions împreună cu Avi Karpick. A produs şi coprodus peste 50 de filme, care însumat au primit peste 180 de premii la festivaluri din întreaga lume.

Ada Solomon a coprodus filme în mai mult de 15 ţări din Europa, iar peliculele la care a lucrat au fost vândute în peste 50 de teritorii.

De numele Adei se leagă scurtmetraje multi-premiate realizate de Cristian Nemescu („Marilena de la P7”) şi Radu Jude („Lampa cu căciulă”), lungmetrajele de debut ale lui Radu Jude („Cea mai fericită fată din lume”), Răzvan Rădulescu („Felicia, înainte de toate”) şi Paul Negoescu („O lună în Thailanda”), şi documentare realizate de Alexandru Solomon („Kapitalism, reţeta noastră secretă”, „Cold Waves – Război pe calea undelor” şi „Ouăle lui Tarzan”).

 

35 recommended
62 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »