Tibi Ușeriu participă la ultramaratonul de la Cercul Polar pentru a treia oara, după ce a câștigat ultimel două ediții

- - 39- 346 vizualizari

Bistrițeanul Tibi Ușeriu participă la ultramaratonul de la Cercul Polar pentru a treia oară, asta după ce a câștigat Artic Ultra 6633 de două ori la rând.

De altfel, România va fi prezentă la ultramaratonul de la Cercul Polar cu patru sportivi.

„Este o ediție aniversară, a zecea. Am primit o invitație de la organizatori și am acceptat-o cu bucurie. Este clar că mă duc acolo ca să îmi apăr titlul. Este o provocare pentru mine. Este un traseu nou și va fi și mai lung cu aproape 60 de kilometri. Din ce au anunțat organizatorii va fi mult mai dificil”, a declarat Tibi Ușeriu pentru aimx.ro.

Alături de Tibi, România va mai fi reprezentată de alți trei sportivi. Este vorba despre Avram Iancu, bibliotecarul care a înotat de-a lungul Dunării și a traversat înot Canalul Mânecii, Levente Polgar, singurul sportiv cu dizabilități acceptat la această competiție, dar și de Florentina Iofcea, prima româncă înscrisă la ultramaratonul de la Cercul Polar, potrivit Libertatea.ro

România este a doua țară ca număr de participanți, după Zimbabwe, care își trimite 6 sportivi să încerce să parcurgă cei 617 kilometri în condiții extreme, la temperaturi minus 35 de grade Celsius.

În cele 9 ediții desfășurate până acum, doar 32 de sportivi au reușit să încheie acest ultramaraton.

Tibi Ușeriu este singurul est-european care a reușit să o câștige și singurul din istoria ultramaratonului care a luat titlul de două ori. Competiția începe în 9 martie în Yukon.

39 recommended
comments icon 0 comments
346 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei