a

Tibi Ușeriu participă la ultramaratonul de la Cercul Polar pentru a treia oara, după ce a câștigat ultimel două ediții

- - 48- 351 vizualizari

Bistrițeanul Tibi Ușeriu participă la ultramaratonul de la Cercul Polar pentru a treia oară, asta după ce a câștigat Artic Ultra 6633 de două ori la rând.

De altfel, România va fi prezentă la ultramaratonul de la Cercul Polar cu patru sportivi.

„Este o ediție aniversară, a zecea. Am primit o invitație de la organizatori și am acceptat-o cu bucurie. Este clar că mă duc acolo ca să îmi apăr titlul. Este o provocare pentru mine. Este un traseu nou și va fi și mai lung cu aproape 60 de kilometri. Din ce au anunțat organizatorii va fi mult mai dificil”, a declarat Tibi Ușeriu pentru aimx.ro.

Alături de Tibi, România va mai fi reprezentată de alți trei sportivi. Este vorba despre Avram Iancu, bibliotecarul care a înotat de-a lungul Dunării și a traversat înot Canalul Mânecii, Levente Polgar, singurul sportiv cu dizabilități acceptat la această competiție, dar și de Florentina Iofcea, prima româncă înscrisă la ultramaratonul de la Cercul Polar, potrivit Libertatea.ro

România este a doua țară ca număr de participanți, după Zimbabwe, care își trimite 6 sportivi să încerce să parcurgă cei 617 kilometri în condiții extreme, la temperaturi minus 35 de grade Celsius.

În cele 9 ediții desfășurate până acum, doar 32 de sportivi au reușit să încheie acest ultramaraton.

Tibi Ușeriu este singurul est-european care a reușit să o câștige și singurul din istoria ultramaratonului care a luat titlul de două ori. Competiția începe în 9 martie în Yukon.

48 recommended
351 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »