a

Un clujean a câștigat cursa de 120 de mile a Ultramaratonului de la Polul Nord

- - 24- 143 vizualizari

Performanţă uriașă pentru un clujean de 31 de ani: el a câștigat duminică seară cursa de 120 de mile a Ultramaratonului de la Polul Nord și calcă astfel pe urmele lui Tibi Ușeriu.

Vlad Pop a ajuns acolo ca să strângă bani pentru copiii bolnavi de cancer. Tânărul care s-a antrenat toată iarna, pentru unul dintre cele mai dure concursuri din lume, i-a uimit pe organizatori când a ajuns primul, la linia de sosire.

A fost pentru o bucată de vreme clown într-un mall din Cluj şi strângea bani pentru copiii aflaţi în suferinţa.

Apoi a început antrenamentele pentru a rezista la temperaturile crâncene de la Ultramaratonul Arctic 6633, cel care, de altfel, l-a consacrat şi pe Tibi Ușeriu.

Vlad Pop, ultramaratonist arctic: “Startul poate să ajungă la minus 20 şi cel mai frig a fost minus 60 într-unul dintre ani. Unii mă încurajează, alţii îmi fac fotografii, alţii mă întreabă de ce alerg aşa, o motivaţie este aceea de a alerga pentru copii/Şi eu am pierdut pe cineva în familie şi ştiu cum e acesta boala. De sărbători am alergat inclusv în noaptea dintre ani.”

Acest maraton are două curse, una de 120 de mile, pe care anul acesta a câştigat-o Vlad, şi alta de 350 de mile, unde Tibi Uşeriu a ieşit învingător 3 ani consecutiv.

Raluca Crişan Pop, soţia lui Vlad: “Era puţin emoţionat, nu se aştepta să câştige şi să aibă un timp aşa de bun, cu siguranţă voia doar să pornească cursa, au fost două nopţi cu emoţii.”

Vlad a început o campanie pentru copiii bolnavi de cancer şi până în acest moment s-au strâns 18.000 de lei. Îşi doreşte ca, în final, să adune 600.000 de lei. Clujeanul va ajunge în ţara pe 15 martie.

24 recommended
143 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »