Un clujean a câștigat cursa de 120 de mile a Ultramaratonului de la Polul Nord

-

Performanţă uriașă pentru un clujean de 31 de ani: el a câștigat duminică seară cursa de 120 de mile a Ultramaratonului de la Polul Nord și calcă astfel pe urmele lui Tibi Ușeriu.

Vlad Pop a ajuns acolo ca să strângă bani pentru copiii bolnavi de cancer. Tânărul care s-a antrenat toată iarna, pentru unul dintre cele mai dure concursuri din lume, i-a uimit pe organizatori când a ajuns primul, la linia de sosire.

A fost pentru o bucată de vreme clown într-un mall din Cluj şi strângea bani pentru copiii aflaţi în suferinţa.

Apoi a început antrenamentele pentru a rezista la temperaturile crâncene de la Ultramaratonul Arctic 6633, cel care, de altfel, l-a consacrat şi pe Tibi Ușeriu.

Vlad Pop, ultramaratonist arctic: “Startul poate să ajungă la minus 20 şi cel mai frig a fost minus 60 într-unul dintre ani. Unii mă încurajează, alţii îmi fac fotografii, alţii mă întreabă de ce alerg aşa, o motivaţie este aceea de a alerga pentru copii/Şi eu am pierdut pe cineva în familie şi ştiu cum e acesta boala. De sărbători am alergat inclusv în noaptea dintre ani.”

Acest maraton are două curse, una de 120 de mile, pe care anul acesta a câştigat-o Vlad, şi alta de 350 de mile, unde Tibi Uşeriu a ieşit învingător 3 ani consecutiv.

Raluca Crişan Pop, soţia lui Vlad: “Era puţin emoţionat, nu se aştepta să câştige şi să aibă un timp aşa de bun, cu siguranţă voia doar să pornească cursa, au fost două nopţi cu emoţii.”

Vlad a început o campanie pentru copiii bolnavi de cancer şi până în acest moment s-au strâns 18.000 de lei. Îşi doreşte ca, în final, să adune 600.000 de lei. Clujeanul va ajunge în ţara pe 15 martie.

comments icon 0 comments
0 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei