a
Fără categorie

„Mașina timpului” creată de români. Cum funcționează cea mai nouă aplicație creată de comunitatea globală a românilor din tech

- - 27- 131 vizualizari

Romanian IT sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri într-un mod deosebit, lansând o aplicație pentru mobil, care prezintă „harta românească a Parisului”.

Romanian IT – Comunitatea globală a românilor din tech – sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri într-un mod cu totul deosebit.

CelebRo este o aplicaţie gratuită pentru mobil, care prezintă “harta românească a Parisului”, geolocalizând adresele prin care au trecut românii cunoscuţi sau cei care au rămas în anonimat până acum.

Prin intermediul aplicației, IT-iştii români vor să crească vizibilitatea patrimoniului cultural românesc și să îmbunătăţească imaginea românilor care locuiesc în Franţa.

Beneficiarii direcţi ai aplicaţiei mobile sunt românii care vizitează Parisul, cei care locuiesc aici, dar și francezii sau alte naționalităţi.

O aplicație care îl sărbătorește pe Brâncuși

Anunțul despre lansarea aplicației capătă mai multă valoare, având în vedere că astăzi, 19 februarie 2018, se comemorează 142 de ani de la naşterea renumitului sculptor român Constantin Brâncuşi, care a studiat, a trăit şi a decedat în Paris, făcând cinste României peste tot în lume.

Munca acestei comunităţi internaţionale de IT-şti români se bazează pe voluntariat, iar pentru realizarea aplicaţiei mobile apar costuri privind drepturile de autor pentru imaginile și videoclipurile pe care le vor folosi, costurile pentru infrastructura tehnică și de promovare a proiectului.

Continuarea pe Start-up.ro

27 recommended
131 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »