a

Gest impresionant al unei măicuțe din Timișoara: consultă oamenii străzii și îi trimite la medic, să își rezolve problemele de sănătate gratuit

- - 32- 405 vizualizari

Anastasia este o măicuță din Timișoara care se ocupă de sănătatea celor fără locuință. Lunar consultă oamenii străzii și îi trimite să își rezolve problemele de sănătate gratuit.

Astfel, persoane care nu au acte de identitate sau asigurare de sănătate beneficiază de ajutor medical specializat, care de multe ori le poate salva viața, totul grație măicuței și unei colaborări între Mitropolia Banatului şi Fundaţia Profilaxis, scrie digi24.ro.

De anul trecut, măicuța, care este specializată în medicină internă, face parte din echipa medicală a unei policlinici private.

Analize gratuite

Acolo sunt aproximativ 50 de persoane şi când noi ne-am dus să le ducem hrană şi îmbrăcăminte, am constatat că erau dintre ei foarte mulți, dacă nu putem să spunem că toţi aveau nevoie de asistență medicală” – ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului

”Am hotărât să mergem o dată pe lună, să mergem o dată pe lună eu cu ecograful şi cu asistentul pentru analize. Şi am zis că e mai ușor să mergem noi acolo, în mediul lor, altfel se simt, altfel vorbesc”, a declarat măicuța Anastasia, medic interne.

Oamenii nevoiași beneficiază astfel de consultații şi de analize gratuite. Sunt văzuți întâi la adăpost, iar apoi, în funcție de starea lor de sănătate, sunt trimiși către alți medici specialiști, în policlinică.

32 recommended
405 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »