a

Un primar din Vaslui le dă burse copiilor din comună să meargă la facultate. Toţi studenţii cu medii mai mari de 7.00 sunt recompensaţi în fiecare semestru

- - 15- 329 vizualizari

Corneliu Stîngă are 33 de ani și este primarul comunei Vetrișoaia. Unul dintre primele proiecte pe care le-a inițiat primarul a fost cel privind încurajarea elevilor din sat să își continue studiile după absolvirea liceului. Iar pentru a îi susține financiar, acesta fiind motivul pentru care mulți copii renunță la școală, primarul a stabilit că toți studenții care au medii mai mari de 7.00 să beneficieze de o bursă de merit în valoare de 2.000 de lei.

Cei zece studenți din comună au fost peste așteptări. Ultima medie a fost de 8,33, iar cea mai mare 9,80.Pentru anul universitar în curs, primarul a decis dublarea valorii burselor.

Astfel, fiecare student cu rezultate bune la învăţătură urmează să primească o bursă de 4.000 de lei (2.000 de lei pe semestru). Studenţii sunt aşteptaţi cu adeverinţele de la facultăţi, care să le ateste rezultatele la învăţătură din primul semestru, până pe 15 martie, potrivit Adevărul.ro

Potrivit primarului Corneliu Stîngă, studenţii din Vetrişoaia studiază la facultăţi de top din întreaga ţară. Edilul speră ca prin intermediul burselor să-i stimuleze să înveţe şi mai mult.

În funcţie de posibilităţile bugetului local, valoarea burselor va fi majorată periodic.

”Ştim că sistemul este subfinanţat şi elevii, studenţii, olimpicii care ne fac atâta cinste se aleg cu câte o strângere de mână şi câte un premiu modic. Performanţa trebuie sprinjinită şi încurajată. Educaţia trebuie să fie o prioritate pentru toţi”, afirmă primarul Stîngă.

Proiecte privind susţinerea educaţiei îi vizează şi pe elevii de gimnaziu. Pentru a stimula competiţia în rândul elevilor din sat, primarul pregăteşte un concurs de matematică în care să fie antrenaţi elevi din mai multe comune, cei mai buni urmând a fi premiaţi din fondurile bugetului local.

15 recommended
329 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »