Universitatea din București, prima poziție pe plan național în clasamentul QS 2018

- - 17- 153 vizualizari

Universitatea din Bucureşti se afla pe prima poziţie pe plan naţional în clasamentul Quacuarelly Symonds World University Rankings (QS), fiind şi singura universitate din România care apare în topul QS – Employability, cu o poziţionare în marja 301-500, „dovedindu-şi astfel reputaţia pe care o are în rândul angajatorilor”, arată un comunicat al instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit comunicatului, în ceea ce priveşte clasamentul realizat pe domenii fundamentale, Universitatea din Bucureşti figurează în 4 domenii din cele 5 analizate, cu o prezenţă în plus faţă de 2017.

„Astfel, dacă anul trecut Universitatea din Bucureşti s-a distins în domenii precum Ştiinţele naturii, Arte şi ştiinţe umaniste şi Ştiinţe sociale şi management, anul acesta noutatea este dată de apariţia universităţii în domeniul Inginerie şi tehnologie. Ştiinţele naturii reprezintă cel mai bun domeniu fundamental pentru universitate, cu un scor de 64.0”, explică unitatea de învăţământ.

„Rezultatele Universităţii din Bucureşti poziţionează instituţia drept prima universitate din România în Fizică şi Chimie. Nu în ultimul rând, este singura universitate din ţară clasată în seria 201-250 în QS – University Ranking by Subject 2018 la domeniul Lingvistică. O altă specializare la care se remarcă instituţia este Literatură şi limba engleză, care se situează în poziţia 251-301”, arată comunicatul Universităţii Bucureşti.

Criteriile în funcţie de care sunt clasificate instituţiile de învăţământ superior în topul QS sunt reputaţia academică, reputaţia în rândul angajatorilor, raportul studenţi/profesor, internaţionalizare şi citări/cadru didactic.

17 recommended
comments icon 0 comments
153 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !