Aplicația prin care restaurantele și firmele de catering pot dona mâncarea rămasă oamenilor care au nevoie

- - 14- 288 vizualizari

Asociația O masă Caldă din Cluj a lansat aplicația numită ShareFood, care ajută restauratele și firmele de catering să doneze mâncarea rămasă, după încheierea programului.

De când am lansat programul O Masă Caldă, în urmă cu aproape 5 ani, ne-am asumat ca obiectiv şi combaterea risipei de hrană. Până acum, acest obiectiv a fost integrat în modul în care facem cumpărături pentru bucătăriile în care gătim beneficiarilor noştri.

Timp în care ne-am construit o reţea de producători de hrană – restaurante, magazine mici şi mari, producători, firme de catering – care doresc să contribuie la acoperirea mai bună a nevoii de hrană în comunitate, dar şi de beneficiari – ONG-uri, centre de zi sau centre de găzduire permanentă, instituţii care oferă servicii sociale.

Astfel, această aplicaţie a venit firesc, ca o extindere a activităţilor noastre“, susţine George Jiglău, membru fondator Asociaţia O Masă Caldă (OMC), potrivit unui comunicat.

Aplicaţia este disponibilă la nivel naţional pentru device-uri cu sistem de operare Android.

Orice solicitare de creare de cont este aprobată de administratorul aplicaţiei. Printre primii care au deschis cont de beneficiar se află Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Echipa care a gândit şi realizat aplicaţia este compusă din Raimonda Boian şi George Jiglău, administratorii aplicaţiei din partea asociaţiei OMC, respectiv Andreea Rusu şi George Gînguţă, dezvoltatorii aplicaţiei.

„Aplicaţia ShareFood este rezultatul unei munci de echipă, care, pe parcursul unui an de zile, a sucit pe toate părţile posibilele probleme pe care le poate întâmpina implementarea ei, plecând de la transport şi până la corectitudinea şi onestitatea donatorilor şi beneficiarilor“, afirmă Raimonda Boian, membru fondator Asociaţia O Masă Caldă.

Asociaţia O Masă Caldă, cu sediul în Cluj-Napoca, desfăşoară activităţi şi în Bucureşti, Bistriţa, Satu Mare, Adjud şi Constanţa, orale unde asigură în jur de 900 de porţii de mâncare săptămânal.

14 recommended
comments icon 0 comments
288 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !