a

Doi clujeni vor străbate 9.000 de kilometri pentru a le duce ghiozdane copiilor din Sierra Leone

- - 49- 84 vizualizari

Doi tineri din cluj, Cătălin Priscorniță și Albert Deak, vor lua parte la raliul Budapesta-Bamako și le vor duce mii de ghiozdane unor copii de vârsta școlară din Sierra Leone.

„Transilvania4SierraLeone este un proiect pornit din Cluj-Napoca prin care îmi propun, împreună cu Albert Deak, să participăm la cel mai mare raliu de off-road din lume, Budapesta-Bamako, ocazie cu care vom străbate 9.000 de km şi nouă ţări. Vom duce 4.000-5.000 de ghiozdane donate de copiii din Cluj şi din Transilvania pentru copiii din Sierra Leone, una dintre cele mai sărace ţări din lume, unde educaţia este obligatorie, dar peste 40% dintre copii nu frecventează şcoala pentru că nu au cele necesare. În ghiozdane vor fi rechizite – caiete, pixuri, creioane, carioci, penare, liniare, radiere, o scrisoare în limba engleză, dar şi o poză cu copilul din România care a făcut donaţia. Vom colecta timp de 30 de zile ghiozdanele cu sprijinul şcolilor din Transilvania şi le vom transporta pe mare până la Freetown, unde le vom împărţi în sute de şcoli”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Cătălin Priscorniţă, unul dintre cei doi clujeni participanţi la raliu.

Deplasarea se va face cu o maşină Toyota Land Cruiser, alintată „Bestia”, special echipată pentru expediţii în desert, iar bugetul de participare la raliu pentru cei doi clujeni este de aproximativ 30.000 euro.

„Vom traversa zone de deşert în Sahara, în condiţii dificile, aride, pe o perioadă de 17 zile. Startul se va face pe 31 ianuarie de la Budapesta, după care traversăm Europa, ajungem în Gibraltar şi intrăm în Africa prin Maroc. Finish-ul va fi Freetown, capitala Sierra Leone, pe malul Atlanticului. La raliu participă 250 de maşini din 80 de ţări”, a spus celălalt clujean participant la raliu, Albert Deak, potrivit Agerpres.

49 recommended
84 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »