Locurile din România care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO

- - 24- 300 vizualizari


În momentul de față, 8 obiective turistice din România se află în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, din care 6 sunt culturale și 2 naturale.Cele culturale sunt:

Din Moldova, bisericile Arbore, Humor, Moldovița, Pătrăuți, sfântul Ioan cel Nou din Suceava, Voroneț, Sucevița, Probota.Mănăstirea Hurezi.

În Transilvania, biserici fortificate aflate în satele Câlnic, Prejmer, Viscri, Dârjiu, Saschiz, Biertan, Valea Viilor.

Cetățile dacice din Munții Orăștiei: Sarmizegetusa Regia, Cetatea dacică de la Costeşti Cetăţuia, Cetatea dacică de la Costeşti Blidaru, Cetatea dacică Luncani-Piatra Roşie, Cetatea dacică de la Băniţa, Cetatea dacică de la Căpâlna.
Centrul medieval Sighișoara.


În Maramureș, biserici din lemn din așezările Bârsana, Budești, Desești, Ieud-Deal, Plopiș, Poienile Izei, Rogoz, Surdești.

Cele naturale sunt Delta Dunării și Păduri seculare și virgine de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei.

Pe lângă aceste monumente protejate UNESCO, România are alte 15 obiective pe lista preliminară – ceea ce înseamnă propuneri pe care le face pentru a fi nominalizate și incluse în Patrimoniul UNESCO.

Printre acestea, Ansamblul sculptural Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, Biserica din Densuș, Centrul istoric din Alba Iulia, Centrul istoric din Sibiu, satul Rimetea. În lista cu propuneri din categoria obiective naturale se află Masivul Retezat și Pietrosul din Munții Rodnei.

 

24 recommended
comments icon 0 comments
300 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Sonia Coman, artista care a cucerit Harvardul și Universitatea Columbia: „ Visez la o lume în care oamenii își folosesc potențialul pentru a promova demnitatea umană și coexistență culturilor diferite”

-

A plecat din România în 2007, pe când avea 25 de ani, pentru a studia istoria artei la Harvard. În 2011, în ultimul an de licentă la Harvard, a fost acceptată la doctorat în istoria artei la Universitatea Columbia . Vorbește despre artă că fiind ceva extrem de... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Radu Cotarcea, expert în debate și antreprenor în Budapesta: „Cel mai important este să nu cădem în capcana de a ne justifica lipsa de rezultate prin  mediul în care trăim!”

-

Radu Cotarcea a studiat psihologie și comportament organizațional, fiind și unul dintre cei mai de succes debateri din România. În vârstă de 29 de ani și originar din Sfântu Gheorghe, Radu a ajuns în 2013 în finala Campionatului Mondial de Dezbateri Academice,... Mai mult »

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !