a

Tiberiu Ușeriu, despre propunerea PMB de a-i acorda titlul de cetățean de onoare: „Nu mă voi prezenta la ceremonie”

- - 26- 140 vizualizari

Tiberiu Ușeriu, triplu câştigător al Ultramaratonului Arctic, cea mai grea cursă din lume, susține că, se va acorda titlul de Cetățean de Onoare al Capitalei, nu se va prezenta la ceremonia de decernare.

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, Tiberiu Ușeriu a explicat că, nu va refuza titlul „din respect pentru bucureștenii”, dar că nu se va prezenta la ceremonia de decernare.

„Dragi prieteni, am aflat din presă despre propunerea de a mi se acorda titlul de Cetățean de Onoare al Bucureștiului și tot din presă am aflat că unul dintre motive ar fi că exemplul meu este „despre cum să-i reabilitezi pe alții”. Nu m-aș fi gândit niciodată că pe umerii unui bărgăoan ar ajunge să atârne vreodată o asemenea responsabilitate. Eu îmi doresc ca exemplul meu să-i inspire pe cei care doresc să-și depășească limitele, întotdeauna în slujba binelui, nu pentru „a-i reabilita pe alții”. Dacă în Consiliul General se va vota acordarea acestui titlu, nu îl voi refuza, din respect pentru toți bucureștenii, dar nu mă voi prezenta la ceremonia de decernare și nici la alte festivități. Le mulțumesc celor care s-au gândit să-mi acorde această distincție și tuturor celor care cu gândurile lor bune m-au susținut în timpul ultimei competiții”, a explicat ultramaratonistul.


Bistriţeanul Tiberiu Uşeriu, în vârstă de 44 ani, a reuşit să câştige, pentru a treia oară consecutiv din tot atâtea participări, ultramaratonul 6633 Arctic Ultra, considerat printre cele mai dificile din lume.

26 recommended
140 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »