Ema Goanță, cardiolog român a renunțat la Italia pentru a se întoarce să profeseze acasă

- - 44- 276 vizualizari


Ema Goanță este unul dintre medicii tineri care au resuscitat cardiologia intervențională din Oltenia. Ea muncit şi s-a specializat într-unul dintre cele mai mari centre de cardiologie din Italia, dar s-a întors în Oltenia natală.

Doctorița s-a specializat la Institutul de boli cardiovasculare din Timișoara și apoi la Roma. Dar şi-a dorit să revină acasă, în Oltenia, scrie digi24.ro

„Am fost bursier european pe această parte de dispozitive, defibrilatoare și resincronizări. După bursa de un an de zile, m-am întors înapoi în Timișoara, dar am ales să mă întorc la Craiova, să profesez aici pentru că sunt aproape de Craiova, născută și crescută la Slatina”, spune Ema Goanță, medic specialist.

Ema Goanţă crede că şi Craiova poate fi un mare centru de cardiologie. Îşi iubeşte meseria mai mult decât orice şi este înconjurată de alţi tineri cardiologi, la fel de entuziaşti ca ea.

„Aceste proceduri se făceau în centre universitare mari, de tradiție: București, Cluj, Timișoara, Târgu Mureș, Iași. E o premieră în Craiova accesarea acestui program”, spune Paul Trașcă, medic specialist.

Mii de pacienţi din Oltenia vor putea beneficia acum de proceduri care să le salveze viaţa.

Anual, în clinica de cardiologie din Craiova se internează aproximativ 2.500 de bolnavi. Potrivit societății române de cardiologie, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în rândul adulților și vârstnicilor.

44 recommended
comments icon 0 comments
276 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Sonia Coman, artista care a cucerit Harvardul și Universitatea Columbia: „ Visez la o lume în care oamenii își folosesc potențialul pentru a promova demnitatea umană și coexistență culturilor diferite”

-

A plecat din România în 2007, pe când avea 25 de ani, pentru a studia istoria artei la Harvard. În 2011, în ultimul an de licentă la Harvard, a fost acceptată la doctorat în istoria artei la Universitatea Columbia . Vorbește despre artă că fiind ceva extrem de... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Radu Cotarcea, expert în debate și antreprenor în Budapesta: „Cel mai important este să nu cădem în capcana de a ne justifica lipsa de rezultate prin  mediul în care trăim!”

-

Radu Cotarcea a studiat psihologie și comportament organizațional, fiind și unul dintre cei mai de succes debateri din România. În vârstă de 29 de ani și originar din Sfântu Gheorghe, Radu a ajuns în 2013 în finala Campionatului Mondial de Dezbateri Academice,... Mai mult »

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !