Se întâmplă în România: Maşinile electrice care pornesc cu telefonul mobil şi pot fi închiriate cu 5 euro pe oră

- - 13- 135 vizualizari


Fotbaliştii de la Poli Timişoara au participat la prezentarea noului sistem de car-sharing lansat de reprezentanţii clădirii de birouri Vox Technology Park.

Jucătorii de la Poli Timişoara au fost primii care au testat automobilele electrice, care sunt la dispoziţia celor care lucrează în clădirea de birouri Vox Technology Park, de pe Calea Toronatului. Este prima clădire de birouri din Timişoara care vine cu o soluţie nouă pentru cei care doresc să circule cu o maşină ce îndeplineşte toate standardele de sustenabilitate. Este vorba despre automobilele BMW i3, pe care clienţii din clădire le pot închiria.

Vox Technology Park este şi unul din sponsorii echipei Poli Timişoara. „Parteneriatul cu Poli a început acum doi ani de zile, când Virgil Tornoreanu, împreună cu un grup de investitori din afară, a hotărât să facă această clădie de birouri.

El a jucat la Poli, este un suporter al echipei alb-violete, a încercat să fie şi el aproape de ei. Aşa că acum şi jucătorii sunt alături de noi la inaugurarea acestui serviciu. Este un program de car-sharing cu maşini electrice, pentru că din punctul nostru de vedere reprezintă viitorul”, a declarat Vlad Vela, manager la Vox Technology Park.

Deocamdată sunt şase maşini care stau la dispoziţia celor care lucrează în clădirea de biroruri, unde există şi unul dintre cele mai importante staţii de încărcare pentru maşini electrice din oraş.

Cei care doresc să închirieze o maşină electrică au de plătit sub preţul unei curse de taxi în oraş. Prin acest serviciu, lansat astăzi de Vox Technology Park, companiile îşi reduc costurile de mobilitate, taxa fiind una modică.

Rezervarea automobilelor se va putea face printr-o aplicaţie instalată pe telefonul mobil şi închirierea costă 5 euro pe oră.

Autonomia autovehiculelor, care începând de astăzi pot fi închiriate, este între 180 şi 280 de kilometri, iar sistemul opţional de extindere a autonomiei porneşte atunci când nivelul bateriei este scăzut, şi o poate creşte.

13 recommended
comments icon 0 comments
135 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Sonia Coman, artista care a cucerit Harvardul și Universitatea Columbia: „ Visez la o lume în care oamenii își folosesc potențialul pentru a promova demnitatea umană și coexistență culturilor diferite”

-

A plecat din România în 2007, pe când avea 25 de ani, pentru a studia istoria artei la Harvard. În 2011, în ultimul an de licentă la Harvard, a fost acceptată la doctorat în istoria artei la Universitatea Columbia . Vorbește despre artă că fiind ceva extrem de... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Radu Cotarcea, expert în debate și antreprenor în Budapesta: „Cel mai important este să nu cădem în capcana de a ne justifica lipsa de rezultate prin  mediul în care trăim!”

-

Radu Cotarcea a studiat psihologie și comportament organizațional, fiind și unul dintre cei mai de succes debateri din România. În vârstă de 29 de ani și originar din Sfântu Gheorghe, Radu a ajuns în 2013 în finala Campionatului Mondial de Dezbateri Academice,... Mai mult »

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !