a

Se întâmplă în România: Maşinile electrice care pornesc cu telefonul mobil şi pot fi închiriate cu 5 euro pe oră

- - 21- 219 vizualizari

Fotbaliştii de la Poli Timişoara au participat la prezentarea noului sistem de car-sharing lansat de reprezentanţii clădirii de birouri Vox Technology Park.

Jucătorii de la Poli Timişoara au fost primii care au testat automobilele electrice, care sunt la dispoziţia celor care lucrează în clădirea de birouri Vox Technology Park, de pe Calea Toronatului. Este prima clădire de birouri din Timişoara care vine cu o soluţie nouă pentru cei care doresc să circule cu o maşină ce îndeplineşte toate standardele de sustenabilitate. Este vorba despre automobilele BMW i3, pe care clienţii din clădire le pot închiria.

Vox Technology Park este şi unul din sponsorii echipei Poli Timişoara. „Parteneriatul cu Poli a început acum doi ani de zile, când Virgil Tornoreanu, împreună cu un grup de investitori din afară, a hotărât să facă această clădie de birouri.

El a jucat la Poli, este un suporter al echipei alb-violete, a încercat să fie şi el aproape de ei. Aşa că acum şi jucătorii sunt alături de noi la inaugurarea acestui serviciu. Este un program de car-sharing cu maşini electrice, pentru că din punctul nostru de vedere reprezintă viitorul”, a declarat Vlad Vela, manager la Vox Technology Park.

Deocamdată sunt şase maşini care stau la dispoziţia celor care lucrează în clădirea de biroruri, unde există şi unul dintre cele mai importante staţii de încărcare pentru maşini electrice din oraş.

Cei care doresc să închirieze o maşină electrică au de plătit sub preţul unei curse de taxi în oraş. Prin acest serviciu, lansat astăzi de Vox Technology Park, companiile îşi reduc costurile de mobilitate, taxa fiind una modică.

Rezervarea automobilelor se va putea face printr-o aplicaţie instalată pe telefonul mobil şi închirierea costă 5 euro pe oră.

Autonomia autovehiculelor, care începând de astăzi pot fi închiriate, este între 180 şi 280 de kilometri, iar sistemul opţional de extindere a autonomiei porneşte atunci când nivelul bateriei este scăzut, şi o poate creşte.

21 recommended
219 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »