a

Târgul Gaudeamus, ediţia a 19-a, va avea loc la Cluj-Napoca între 18 şi 22 aprilie

- - 29- 80 vizualizari

Târgul Gaudeamus va avea loc în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, între 18 şi 22 aprilie, ediţia a 19-a fiind organizată în context aniversar – Centenar România şi 90 de ani Radio România.

Preşedintele de onoare al ediţiei va fi prof. univ. dr. Aurel Codoban, scriitor clujean, anunţă organizatorii.

Târgul Gaudeamus va găzdui, joi, întâlnirea dintre doi dintre cei mai importanţi poeţi români contemporani: Emil Brumaru şi Ion Mureşan.

Programul de vizitare este de miercuri până sâmbătă între orele 10.00 şi 20.00 şi duminică, între orele 10.00 şi 15.00; accesul este liber.

Deschiderea oficială a ediţiei va avea loc miercuri, la ora 12.00.

Gaudeamus Cluj-Napoca 2018 oferă cititorilor peste 70 de expozanţi reuniţi în 65 de standuri, reprezentând principalele categorii active pe piaţa de carte şi educaţie din România – edituri, agenţii de difuzare de carte, muzică şi produse multimedia, instituţii de învăţământ, edituri străine reprezentate de către distribuitori de carte.

Prezenţa tuturor editurilor de top din România şi a celor mai importanţi distribuitori naţionali de carte străină este garanţia
pentru o ofertă remarcabilă, atât din punctul de vedere al numărului de titluri disponibile, cât şi din cel al diversităţii domeniilor abordate; o suprafaţă de circa 650 mp de standuri, care depăşeşte recordul înregistrat la ediţiile precedente.

Vor fi organizate peste 90 de evenimente adresate unui public variat ca domenii de interes şi vârstă.

Începând cu Târgul Gaudeamus Cluj-Napoca, toate evenimentele organizate de Radio România sub acest brand vor găzdui un spaţiu dedicat Centenarului Marii Uniri, în cadrul căruia va fi expusă o colecţie de volume cu această tematică; volumele, publicate de către editurile care participă la târg, pot fi ulterior achiziţionate de la standurile editurilor. La Cluj-Napoca, acest spaţiu va fi amenajat în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei.

Faza locală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, organizată de Radio România Cluj, va avea loc vineri, la ora 16.00. Invitaţi de nota 10: Olimpicii României, proiect prin care postul public de radio promovează şi recompensează performanţele obţinute pe plan internaţional de către reprezentanţii la vârf ai învăţământului românesc. Sâmbătă, 21 aprilie, la ora 10.30, sunteţi aşteptaţi să îi cunoaşteţi pe „invitaţii de nota 10” la Gaudeamus Cluj-Napoca 2018, elevi din Cluj-Napoca premiaţi la olimpiade internaţionale la diferite discipline: Monica Bălănescu (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”), Fazakas Borbala (Liceul Teoretic „Bathory Istvan”), Finta Klára Enikö (Liceul Unitarian „János Zsigmond” ClujNapoca), George Alexandru Râpeanu (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”) şi Sogor Bence (Colegiul de Muzică „Sigismund Toduţă”). Premiile vor fi oferite de Radio România şi Restaurant Shanghai.

 

29 recommended
80 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »