a

Expoziţia centrală Romanian Design Week – între 19 şi 27 mai, la Palatul Telefoanelor din Bucureşti

- - 66- 146 vizualizari

Expoziţia centrală Romanian Design Week va fi prezentată în perioada 19 – 27 mai, la Palatul Telefoanelor din Capitală şi va reuni peste 150 dintre cele mai bune proiecte realizate în ultimul an de designeri, graficieni şi arhitecţi români, informează un comunicat al organizatorilor, transmis marţi AGERPRES.

„Expoziţia centrală este, la fiecare ediţie a Romanian Design Week, o dovadă clară a faptului că industriile creative din România se dezvoltă şi se maturizează, dar şi un pretext şi un context ideal în care acestea să arate ce au produs mai de valoare în ultimul an, într-un cadru expoziţional special, de multe ori spectaculos. Este locul în care ne permitem să fim optimişti”, a declarat Andrei Borţun – CEO The Institute, conform comunicatului citat.

Lucrările prezentate în cadrul expoziţiei sunt selectate de echipa proiectului, alături de un board creativ din care fac parte: Adrian Soare – arhitect, Domnica Mărgescu – director de modă Elle, Maurice Munteanu – editor de modă Elle, Mihai Gurei – creative director, Ovidiu Hrin – Synopsis, Ştefan Ghenciulescu – arhitect, publicist şi cercetător în domeniul arhitecturii şi urbanismului. Selecţia proiectelor a fost făcută dintr-un număr total de peste 400 de proiecte înscrise.

Arhitectura expoziţiei va fi semnată, la fel ca toate cele cinci ediţii de până acum, de arhitectul Attila Kim.

Din dorinţa de a dezvolta componenta şi relevanţa internaţională a evenimentului, proiectele prezentate anul acesta în cadrul expoziţiei vor fi evaluate şi de un board creativ internaţional, care va alege execuţiile favorite din cadrul ediţiei 2018.

Simbol al modernismului şi al perioadei interbelice, Palatul Telefoanelor a reprezentat un punct de cotitură al arhitecturii bucureştene. Acesta a fost construit între anii 1929 – 1934, într-un stil specific zgârie-norilor americani, având caracteristici reprezentative ale stilului Art Deco. Construcţia a fost prima clădire înaltă cu schelet metalic din România, iar până în anii ’70 a rămas cea mai înaltă clădire din oraş.

Pe lângă expoziţia centrală, Romanian Design Week propune anul acesta şi o serie de formate noi, menite să sublinieze dialogul dintre diferite discipline, dar şi oportunitatea abordărilor complementare în design, precum şi o serie de evenimente conexe, care vor trasa harta spaţiilor şi a iniţiativelor care promovează şi încurajează dezvoltarea designului şi a industriilor creative locale. Ediţia de anul acesta se va remarca prin complexitatea arhitecturii festivalului şi prin creşterea relevanţei proiectului la nivel regional şi european, precizează comunicatul.

66 recommended
146 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »