a

Medicul român care va urma un master la Stanford, cel mai bun program de MBA din lume

- - 22- 397 vizualizari

Sevda Memet, rezident în departamentul Hematologie-Oncologie și Boli Rare, la Spitalul de Urgență Constanța, va urma un masterat în administrarea afacerilor la Stanford Graduate School of Business, cel mai bun program de MBA din lume.

Românca a primit o bursă din partea programului Knight-Hennessy, înființat de John Hennessy, fostul președinte al Universității Stanford și actualul președinte al Alphabet, compania care deține Google, și de Phil Knight, fondatorul Nike.

Ea este una dintre cei 49 de bursieri aleşi după selectarea a 3.601 de candidaturi primite din întreaga lume.

Medicul român format în Germania și Anglia care a decis să se întoarcă acasă: „Ai sentimentul că e mai mare nevoie aici de ceea ce pot să fac eu sau alți colegi”

Sevda a absolvit Summa Cum Laude Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța.

Ea vrea să ajute pacienții afectați de cancer prin crearea primului sistem oncologic din România care se va axa pe medicină integrată și testări genetice avansate.

Medicul a primit mai multe premii la nivel național pentru cercetare medicală și antreprenoriat medical și a câștigat Marele Premiu al NASA pentru proiectul unei colonii sustenabile pe Marte, scrie reporterntv.ro.

22 recommended
397 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »