a

O ieșeancă impresionează în șahul mondial. A început să joace de la gradiniță și a cucerit media de bronz la Campionatul Mondial de Șah Școlar din Albania

- - 20- 216 vizualizari

Miruna Daria Lehaci a reușit un nou rezultat de excepție, asta după ce anul trecut a cucerit titlul mondial școlar, la Iași, la categoria F 13 ani.

Sportiva a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial de Șah Școlar 2018, categoria F 15 ani.La 14 ani, Miruna are deja peste 100 de medalii și 60 de trofee.

A început să joace șah de la grădiniță, acum fiind elevă în clasa a VII-a la Colegiul Național din Iași. Idolul ei este norvegianul Magnus Carlsen, campion mondial, copilul minune al şahului mondial, iar din ţară este chiar colega de club Irina Bulmaga.

“Şahul este ca o provocare pentru mine, îmi pune mintea la contribuţie. Este foarte important pentru mine, mă completează. Sunt fericită că pot juca sportul minţii. Nu aş renunţa la şah pentru un alt sport. Îmi place mai mult decât orice. Din şahul mondial, îl am ca idol pe campionul mondial Magnus Carlsen, iar dintre fete îmi place mult de Irina Bulmaga, colega mea de la club”, afirmă campioana Miruna Daria Lehaci, potrivit Mediafax.

20 recommended
216 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »