a

Lungmetrajul „Singură la nunta mea”, prezentat joi în selecţia programului ACID Cannes în prezenţa actriţei Alina Şerban

- - 40- 196 vizualizari

Lungmetrajul „Singură la nunta mea/ Seule a mon mariage”, coproducţie Belgia-România, regizat de Marta Bergman, cu Alina Şerban în rol principal, va fi prezentat joi în selecţia programului ACID (Association pour le Cinéma Indépendant et sa Diffusion), care se desfăşoară paralel cu Festivalul de la Cannes.

Filmul va fi prezentat la Cannes în premieră mondială. Proiecţiile vor avea loc joi, de la orele 11.30 (Cinéma Studio 13) şi 20.00 (Cinéma Les Arcades).

Din distribuţie mai fac parte Rebeca Anghel, Marie Denarnaud, Marian Şamu, Viorica Tudor, Johan Leysen, Karin Tanghe şi Jonas Bloquet.

„Singură la nunta mea / Seule a mon mariage” este lungmetrajul de debut al Martei Bergman, născută la Bucureşti, autoarea unor documentare despre comunitatea romă şi problematica femeii în societatea contemporană. Producţiile ei au fost prezentate în festivaluri ca Visions du Réel şi Leipzig Film Festival.

Filmul este povestea Pamelei, o tânără din comunitatea romă, o femeie spontană şi amuzantă. Trăieşte cu copilul ei în vârstă de doi ani şi cu bunica într-o casă dărăpănată unde împart acelaşi pat. Ea visează la libertate şi se îmbarcă spre necunoscut, renunţând la tradiţiile care o sufocă. Speră să se căsătorească pentru a-şi schimba destinul, dar şi pe al fiicei ei. O poveste despre curajul şi determinarea de a-ţi depăşi condiţia.

Alina Şerban, născută într-o familie de romi din România, joacă rolul Pamelei. Actriţă şi regizoare, studiile ei de artă dramatică au dus-o de la Bucureşti la Royal Academy of Dramatic Art din Londra şi la Tisch School of the Arts din New York. Angajată în a sprijini comunitatea romă, ea a devenit cunoscută prin one woman show-ul „I Declare at My Own Risk”, fiind atât autoare cât şi interpretă.
Pamela din „Singură la nunta mea” este primul ei rol principal într-un lungmetraj.

Scenariul filmului este semnat de Marta Bergman, Laurent Brandenbourger, în colaborare cu Boris Lojkine şi Katell Quillévéré, scriptul, de Andra Bărbuică, iar decorurile, de Marina Obradovic şi Igor Gabriel. Muzica a fost compusă de Vlaicu Golcea.

Pe lângă coproducţia Belgia-România, în programul ACID au fost selectate opt lungmetraje din ţări precum SUA, Franţa şi Kazahstan. Ediţia de anul acesta, a 26-a, va cuprinde şi un focus asupra cinematografiei portugheze.

Programul ACID a fost înfiinţat în urmă cu 25 de ani şi reprezintă o secţiune paralelă a festivalului de la Cannes care prezintă zece filme pe care Asociaţia le susţine după lansare. Selecţia făcută de cineaştii membri ai ACID cuprinde lungmetraje franceze şi străine, de ficţiune şi documentare, alese din sute de filme înscrise din întreaga lume.

„Singură la nunta mea / Seule a mon mariage” este cea de-a treia colaborare dintre Frakas Productions şi Hi Film Productions, după lungmetrajele „Felicia, înainte de toate” şi „Soldaţii. Poveste din Ferentari”.

40 recommended
196 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »