a

O româncă a fost aleasă cea mai bună actriță a Germaniei

- - 38- 205 vizualizari

Alina Șerban a fost aleasă cea mai bună actriță a Germaniei cu pelicula Gipsy Queen (Austria-Germania, 2019), în regia lui Hüseyin Tabak. Cea de-a 8-a ediție a ceremoniei de decernare a Premiilor Uniunii Actorilor din Germania a avut loc vineri, 11 septembrie în Berlin.

În „Gipsy Queen”, Alina Șerban a dat viață personajului Ali, o emigrantă, mamă singură de etnie romă, femeie curajoasă care luptă să le ofere copiilor ei o viață mai bună. Deși înainte de acest film actrița nu știa limba germană și nici să boxeze, aceasta a luat lecții și s-a pregătit intens, potrivit zileșinopți.ro.

În discursul ei de acceptare a premiului, Alina Șerban a amintit despre propria experiență, în care s-a confruntat cu condiții improprii de trai, ca mulți alți copii, și despre puterea pe care mama ei i-a insuflat-o, de a putea vedea dincolo de sărăcie și rasism. Pentru interpretarea sa din “Gipsy Queen”, Alina Șerban a mai obținut premiul pentru “Cea mai bună actriță” la Festivalul Internațional de Film Tallinn Black Nights 2019, cel mai important festival de film din Țările Baltice, precum și o nominalizare la Premiile Academiei Germane de Film (LOLA).

Filmul conține o scenă de box care scrie istorie cinematografică – cea mai lungă scenă de box filmată dintr-o singură dublă, în care Alina Șerban a întâlnit-o în ring pe Maria Lindberg, campioană mondială la box.

Alina Șerban este actriță, dramaturgă si regizoare, inițiatoarea teatrului cu mesaj social rom în România și câștigătoare a numeroase premii internaționale. Prima din familia ei care a absolvit liceul, ea și-a continuat studiile la UNATC București, New York University – Tisch și a obținut diploma de masterat la Royal Academy of Dramatic Art, Londra.

38 recommended
205 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »