a

Biblioteca Metropolitană Bucureşti a redeschis Mediateca, Artoteca şi Biblioteca Sonoră

- - 31- 184 vizualizari

Biblioteca Metropolitană Bucureşti a redeschis, marţi, Mediateca şi Artoteca, care alături de Biblioteca Sonoră vor funcţiona în Şoseaua Mihai Bravu nr. 4, în apropiere de Piaţa Obor.

Mediateca este o filială BMB destinată, prin specificul fondului pe care-l deţine, în mod special iubitorilor de muzică, care stochează cărţi, albume, CD-uri, DVD-uri, casete video şi audio, cu producţii artistice realizate de-a lungul anilor atât în ţară, cât şi în străinătate.

Artoteca este un spaţiu destinat publicului iubitor de arte vizuale, care va găzdui expoziţii diverse, de la pictură, artă fotografică, sculptură, tapiserie, până la expoziţii documentare. Aici va funcţiona şi Biblioteca Sonoră, destinată persoanelor cu probleme de vedere, cu un fond şi aparatură specializată.

Biblioteca Sonoră este un spaţiu special amenajat pentru a fi accesibil şi util persoanelor cu deficienţe de vedere.

Cu ocazia inaugurării, a avut loc vernisajul expoziţiei „E-Etic şi Estetic”, expoziţie organizată de Fundaţia Adevăr şi Centrul Cultural HDU, cu sprijinul Uniunii Artiştilor Plastici. Un mini-recital de operă cu arii din Mozart, Beethoven, Lehar, Wasserman şi Marţian Negrea a încheiat seara.

31 recommended
184 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »