a

Expoziţia ”Kiseleff nr. 1. De 110 ani, oraşul creşte în jurul lui!”-din 24 mai, la Muzeul „Grigore Antipa”

- - 28- 175 vizualizari

Expoziţia temporară „Kiseleff nr. 1. De 110 ani, oraşul creşte în jurul lui!”, o istorie a Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, se va deschide joi, 24 mai, începând cu ora 18,00 la sediul instituţiei muzeale.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Antipa, la vernisaj vor lua parte ambasadorul Adrian Cioroianu, delegat permanent al României pe lângă UNESCO, consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, şi prof. univ. dr. Ioan Opriş.

„Expoziţia propusă de Muzeul Antipa ne va purta printr-o călătorie imaginară în timp, în care vom descoperi, cu ajutorul fotografiilor, al documentelor, dar şi al obiectelor, diferitele momente prin care a trecut clădirea muzeului în cei 110 ani de existenţă”, precizează sursa citată.

Atracţia principală a expoziţiei va fi reprezentată de una dintre himerele originale care ornau cornişa muzeului, dar mai ales de o reconstituire a grupului alegoric „Ştiinţa Zoologiei”.

Expoziţia va putea fi vizitată până la data de 14 octombrie.

28 recommended
175 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »