Fotografii din Primul Război Mondial, aduse la Muzeul de Artă Constanţa

- - 25- 168 vizualizari

Muzeul Național Cotroceni ajunge la Constanța cu o expoziție documentară de fotografii din Primul Război Mondial.

Muzeul Naţional Cotroceni în parteneriat cu Muzeul de Artă Vizuală de la Galaţi organizează joi, 24 mai, de la ora 13.00, la Muzeul de Artă din Constanţa, vernisajul expoziţiei „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari“, un proiect foto-documentar care se înscrie în seria manifestărilor culturale organizate de Muzeul Naţional Cotroceni cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Expoziţia prezintă în imagini rolul Familiei Regale Ferdinand şi Maria atât în actele decizionale, cât şi în acţiuni privind, pe de o parte, participarea armată a României în Primul Război Mondial, iar pe de altă parte, realizarea idealului naţional al Unirii, cu recunoaşterea din partea marilor puteri europene.

Pe lângă fotografii care îi înfăţişează pe Regele Ferdinand şi Regina Maria pe frontul Marelui Război, vor putea fi admirate şi imagini inedite, din patrimoniul Muzeului Naţional Cotroceni, surprinse la întoarcerea suveranilor în Bucureşti, în perioada tratativelor de pace sau la ceremonia de încoronare de la Alba Iulia din 1922. Expoziţia a fost itinerată la Braşov, Iaşi şi Galaţi, apoi Chişinău, Riga, Vilnius şi Turcia. Va putea fi vizitată la Constanţa până la 14 iunie 2018.

25 recommended
comments icon 0 comments
168 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei