a

Se deschide Salonul de Carte Bookfest 2018; peste 150 de edituri participante; SUA – ţară invitată de onoare

- - 36- 158 vizualizari

Salonul de Carte Bookfest 2018, care reuneşte peste 150 de edituri şi are ca invitat de onoare SUA, se va deschide miercuri, la Romexpo.

Desfăşurată timp de cinci zile, în perioada 30 mai – 3 iunie, pe o suprafaţă cu 50% mai mare decât în anii trecuţi, de peste 15.000 mp, ediţia din acest an a Bookfest prilejuieşte întâlnirea cu nume de prestigiu ale culturii noastre – Lucian Boia, Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu, Varujan Vosganian, Vintilă Mihăilescu, Andrei Pleşu, Tatiana Niculescu, dar şi procurorul general al României, Augustin Lazăr, fiind doar câteva dintre personalităţile care marchează agenda salonului.

Potrivit organizatorilor, pentru împătimiţii de lectură circa un milion de cărţi vor fi oferite la această ediţie, cu reduceri care merg până la 80% din preţul de copertă, câteva sute de evenimente, proiecţii de filme şi lansări de carte de care publicul se poate bucura în cele cinci zile de Bookfest.

Participarea SUA din acest an, ca ţară invitată de onoare, se desfăşoară sub motto-ul „Celebrating the South” şi prilejuieşte publicului român întâlnirea cu autori americani din diverse domenii. Astfel, vizitatorii Bookfest se vor întâlni cu romancierul şi dramaturgul Domnica Rădulescu – stabilită în SUA din 1983, atunci ca refugiat politic; poeta şi autoarea de romane istorice Sarah Kennedy; poeta Tara Skurtu, stabilită la Bucureşti, şi Sucheta Rawal – apreciată autoare de cărţi pe teme culinare şi jurnale de călătorie.

La deschiderea evenimentului vor lua parte preşedintele Klaus Iohannis, dar şi ministrul Culturii, George Ivaşcu.

36 recommended
158 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »