a

Copilul genial al României. La 8 ani, a scris deja 7 cărți, compune poezii, pictează și organizează licitații în scop caritabil

- - 62- 688 vizualizari

Pare ca un titlu de carte, dar este adevărat. Se numește Miruna Elena Ignat, are opt ani și este elevă în clasa a II-a, în Galați.
Fetița este un mic geniu cu multe pasiuni: pictează, compune creații literare, oranizează licitații caritabile și a scris nu mai puțin șapte cărți pentru copii.

A obținut nenumărate premii, medalii și diplome. La doi ani s-a apucat de pictat: „Când pictez acasă, camera mea se transformă într-un atelier. Nu e foarte comod, dar îmi place să văd în jurul meu foile cu schiţe, pensulele subţiri, cele late, borcănaşe cu apă, paletele… Combinaţiile de culori rămase în paletă sunt mereu diferite. Nu sunt niciodată aceleaşi. Şi sunt mereu o surpriză, chiar dacă sunt făcute de mine. Cel mai important este să-ţi cunoşti foarte bine pensulele, să ştii câtă apă trebuie să iei de fiecare dată, cu ce fel de pensulă să lucrezi, cum să faci tuşe lungi ca să armonizezi culoarea… Cel mai mult îmi place că atunci când pictez, mereu învăţ câte ceva, mereu experimentez ceva nou şi-mi place să-mi îmbunătăţesc lucrările de fiecare dată”, a declarat Miruna pentru jurnaliștii Adevărul.ro

Fetița și-a vândut la licitație picturile și cărțile pentru a strânge banii necesari unei operații complicate a Ioanei, o tânără care suferă de o boală incurabilă. Miruna a avut prima expoziție de pictură la vârsta de opt ani.

Mai mult, a înregistrat un album cu 17 cântece cântate în limba franceză.Își dorește să devină medic veterinar și să învețe să cânte la pian.

FOTO Biblioteca VA Urechia

62 recommended
688 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »