a

Street Delivery se deschide vineri, pe covorul roşu din faţa Cinema Patria

- - 31- 132 vizualizari

Street Delivery (15-17 iunie) se deschide oficial vineri, la ora 19.00, pe covorul roşu din faţa Cinema Patria, unul dintre cele trei cinematografe de pe Bulevardul Magheru închise din cauza riscului seismic şi reactivat la Street Delivery într-un performance dedicat patrimoniului construit al Bucureştiului.

Evenimentul, care deschide strada pentru oameni şi o închide pentru maşini, a 13-a ediţie în Bucureşti, le propune locuitorilor o conversaţie onestă pe tema „Smart Cities?”.

Potrivit organizatorilor, anul acesta, Street Delivery activează un nou punct al oraşului, în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu. În curtea interioară şi sub porticul UAUIM se vor desfăşura în weekendul 16-17 iunie ateliere de design, artă, DIY, modelaj, reciclare creativă şi construcţie de mobilier stradal.

În planul pentru ediţia din acest an era inclusă transformarea timp de două zile a străzii Edgar Quinet în zonă pietonală, între fântâna de la Universitate şi Strada Academiei, însă procesul birocratic de obţinere a avizelor pentru spaţiu a împiedicat acest lucru. În acest context, echipa Street Delivery le propune bucureştenilor care parchează în spaţiul dintre Universitatea de Arhitectură şi Universitatea Bucureşti să susţină evenimentul alegând să parcheze în alte spaţii în acest weekend.

Proiectul Grădini Posibile, iniţiat de Asociaţia Calup şi realizat în parteneriat cu Universitatea Bucureşti, continuă şi ediţia aceasta cu workshopuri de grădinărit urban, atelierele de hamace, vopsitorie cu plante din grădină, “make your own salad”, proiecţii şi zone de relaxare în Grădina Universitarilor. În cadrul Street Delivery, Calup şi colaboratorii săi propun o strategie pe termen lung de dezvoltare a acestui spaţiu verde uitat din inima Bucureştiului

Poate cel mai cunoscut calcan acoperit cu graffiti din Bucureşti, “Zidul Consacrării în Street Art” de pe strada Arthur Verona va fi pictat pentru prima oară de un (aproape) all girls crew format din Wanda Hutira & Graffetele. Garajul de vizavi va găzdui o pictură murală a artistului spaniol Kraser, realizată cu sprijinul Ambasadei Spaniei, iar zidul de deasupra librăriei Cărtureşti Verona va fi desenat pentru al treilea an de artistul Alexandru Ciubotariu într-o intervenţie street art intitulată Pisica Pătrată pe acoperişul fierbinte.

Pietonii cinefili sunt aşteptaţi în zona Bisericii Anglicane la un cinematograf în aer liber care face retrospectiva scurtmetrajelor TIFF 2018, lângă Grădina Icoanei scena de muzică îi va găzdui pe Eyedrops, Vlaicu Golcea, Am Fost la Munte şi Mi-a Plăcut, printre mulţi alţii, iar lângă calcanul de pe Arthur Verona se vor auzi DJ-ii de la Vinyl, Rum, Tapas & Wine cu o selecţie fină de muzici tropicale.

Programul celor trei zile Street Delivery cuprinde, în plus, ateliere pentru copii şi adulţi, tururi ghidate în Casa Mincu şi o expoziţie de concursuri ale Ordinului Arhitecţilor, petreceri de pietoni, soluţii de transport alternativ, instalaţii şi performance-uri artistice, proiecte ale societăţii civile, dans şi iniţiative pietonale din alte cartiere ale oraşului.

Prin Barometrul Curăţeniei (creat de Curăţenie Profi, care ne ajută să ţinem strada lună), le arătăm cetăţenilor smart că în „lanţul trofic” al reciclării primul pas este făcut de fiecare dintre noi prin colectarea selectivă a gunoiului din propria casă. Programul complet al evenimentului este disponibil pe platforma street.delivery.

Identitatea vizuală a ediţiei cu numărul 13 este semnată de Paula Rusu, artist vizual & graphic designer.

Street Delivery s-a extins anul acesta în nouă oraşe din România: Sibiu: 25-27 mai, Bucureşti: 15-17 iunie, Timişoara: 15-17 iunie, Iaşi: 15-17 iunie, Baia-Mare: 29 iunie – 1 iulie, Cluj-Napoca: 14-15 iulie, Bacău: 27-29 iulie, Craiova: 7-9 septembrie, Alba Iulia: 15-17 septembrie.

31 recommended
132 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »