a

Conversaţii la Muzeul Cotroceni: Artistul Ştefan Câlţia, despre „Dansul puterii”

- - 16- 95 vizualizari

Artistul Ştefan Câlţia va participa la o întâlnire-eveniment în cadrul programului „Conversaţii la muzeu”, organizată pe 27 iunie, de la ora 19.00, la Muzeul Naţional Cotroceni.

Dialogul se va desfăşura sub titlul „Dansul puterii” îl va avea ca principal protagonist pe Ştefan Câlţia, unul dintre cei mai importanţi şi valoroşi pictori români contemporani. Jurnalistul Matei Martin va fi partenerul de discuţie al artistului.

Această ediţie are loc în contextul expoziţiei „Aici-Acolo. Estetica eternului acum”, deschisă până la data de 15 iulie, în Spaţiile Medievale ale Muzeului Naţional Cotroceni.

Publicul este invitat, în preambulul conferinţei, la un tur al expoziţiei, de la ora 18.30, unde va avea ocazia să admire şi o operă a artistului Ştefan Câlţia.

Expoziţia cuprinde lucrări semnate de artişti români importanţi care au creat în ţară şi diaspora, în ultimii o sută de ani.
Manifestarea se înscrie în calendarul evenimentelor pe care Muzeul Naţional Cotroceni le organizează în anul Centenarului.

Programul „Conversaţii la muzeu” a fost conceput pentru a evoca, prin intermediul unor discuţii deschise şi pline de substanţă, evenimente relevante din istoria noastră, momente speciale, proiecte şi idei despre evoluţia societăţii româneşti în acest veac.

16 recommended
95 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »