a

Lucrări de Corneliu Baba, Ion Grigorescu, Dan Perjovschi sau Geta Brătescu, scoase la licitaţie pe 10 iulie

- - 39- 146 vizualizari

Unele dintre cele mai percutante nume ale artei de azi, de la Corneliu Baba la Ion Grigorescu şi Geta Brătescu, sunt prezente în Licitaţia de Artă Postbelică şi Contemporană, inclusiv o secţiune caritabilă dedicată Hospice, organizată de Artmark pe 10 iulie.

În licitaţie se regăsesc loturi care vor veni în sprijinul strângerii de fonduri necesare pentru asigurarea serviciilor gratuite de îngrijire paliativă acordate copiiilor şi adulţilor bolnavi incurabili ai fundaţiei Hospice Casa Speranţei. Aceste loturi sunt marcate cu logoul Hospice.

„Bucureştiul văzut de pe Dealul Morii”, guaşă pe fotografie lipită pe placaj de Ion Grigorescu, are o estimare stabilită între 8.000 şi 15.000 de euro. Acelaşi preţ a fost stabilit şi pentru „Portret de femeie”, de Corneliu Baba.

O sculptură din lemn, semnată de George Apostu, „Fluturi”, a fost estimată de Artmark între 8.000 şi 12.000 de euro.

„Fear Not”, de Mircea Suciu, a fost estimată între 7.000 şi 12.000 de euro, iar „Iertare”, de Corneliu Brudaşcu, între 5.000 şi 9.000 de euro. „World”, lucrare realizată de Dan Perjovschi cu marker pe hârtie, are un preţ stabilit între 1.500 şi 2.500 de euro.

Opere de Marcel Guguianu, Constantin Piliuţă, Horia Bernea, Paul Neagu, Paul Gherasim, Ştefan Câlţia vor fi prezente de asemenea în licitaţie.

viewscnt

39 recommended
146 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »