a
Fără categorie

Cum supravieţuieşte în pandemie afacerea-pasiune a unui tânăr fotograf: ”Acea fotografie m-a marcat”

- - 108- 27 vizualizari

Radu Trofin, un tânăr pasionat de fotografie, şi-a construit o mică afacere imortalizând evenimente importante din viaţa oamenilor, precum nunţi şi botezuri, însă pandemia de COVID-19 i-a anulat toate contractele.Obligat să-şi regândească activitatea, fotograful a venit cu o soluţie câştigătoare.

Radu Trofin este un tânăr care şi-a investit timpul, energia şi banii în marea sa pasiune – fotografia. A învăţat singur cum să focalizeze, care e unghiul cel mai bun şi lumina cea mai potrivită, a făcut şi greşeli, dar s-a perfecţionat, iar în ultimii ani a reuşit să-şi pună pe picioare o mică afacere

Are o bază considerabilă de clienţi, pentru că reuşeşte să imortalizeze cadre spectaculoase şi să surprindă emoţia din micile gesturi. Pandemia i-a dat însă peste cap toate planurile şi i-a anulat multe dintre contractele pe care le avea. Însă nu s-a lăsat descurajat. Cu aparatul în mână, Radu a stabilit perspectiva potrivită: adaptabilitatea. Lumina a căzut perfect, iar fotografia este una reuşită.

”Iniţial, am refuzat să accept realitatea, dar asta până într-un moment. Apoi, am început să iau atitudine. Cred că 2020 a fost despre adaptabilitate pentru toată lumea.

Sunt puţin dezamăgit de sistem, pentru că în momentul în care a închis segmentul evenimentelor, adică şi pe noi, fotografii, nu ne-a oferit o soluţie de moment. Am încercat să ne adaptăm şi mulţi ne-am îndreptat către şedinţele de cuplu“, spune Radu Trofin.

Dintre mesele nuntaşilor, Radu s-a mutat în propriul studio de fotografiat, pe care l-a amenajat în oraşul său natal, Huşi. Un proiect la care se gândea de ceva vreme, dar pentru care nu-şi găsise încă motivaţia. Pus în faţa faptului împlinit – contracte anulate sau amânate –, tânărul fotograf şi-a găsit inspiraţia şi a gândit până în cele mai mici detalii un loc de poveste pentru clienţii săi.

Află mai multe detalii despre povestea lui, aici!

108 recommended
27 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »