Documentarul „Maria By Callas” intră din 20 iulie în cinematografele românești

- - 14- 55 vizualizari

Documentarul „Maria By Callas”, debutul regizoral al lui Tom Volf, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Roma, va rula din 20 iulie în cinematografele româneşti.

Documentarul, care a fost prezentat şi la ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, se concentrează în mare măsură pe aspectele pozitive ale vieţii artistei.

Tom Volf s-a folosit de interviuri, fotografii şi filmări inedite, scrisori şi înregistrări care i-au aparţinut lui Callas pentru a-i reconstitui povestea de viaţă.

Regizorul a călătorit oriunde a considerat că este necesar pentru a descoperi arhive pierdute despre viaţa şi munca lui Callas. S-a întâlnit şi a intervievat numeroşi prieteni foarte apropiaţi ai sopranei, care i-au dezvăluit o serie de fotografii necunoscute anterior, multe dintre ele provenind din albumele proprii ale Mariei Callas.

Tom Volf a declarat pentru The Hollywood Reporter: „Nu o portretizează ca o doamnă superficială şi zâmbitoare. Cred că filmul o prezintă aşa cum era ea. Poate că oferă o imagine mai puţin scandaloasă si mai puţin influenţată de bârfă decât ceea ce şi-ar fi putut imagina oamenii despre Callas, dar aceasta a fost ideea filmului de la început, să aducem pe marile ecrane un portret exact aşa cum ar reieşi din propiile sale poveşti. Deci, în această situaţie este subiectiv ceea ce tu, ca public, poţi judeca, dar poţi judeca numai din punctul ei de vedere”.

Filmul „Maria by Callas”, narat de Fanny Ardant, a câştigat premiul categoriei „cel mai bun documentar despre muzică şi dans” la Festivalul de Film ‘Master of Art’.

14 recommended
comments icon 0 comments
55 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !