a

Ia tradiţională şi creaţii inspirate din cultura românească de altădată – expuse la Las Vegas

- - 26- 82 vizualizari

Ia tradiţională, dar şi creaţii moderne, unice, inspirate din cultura românească veche, adaptate la cerinţele prezentului, vor fi prezentate în perioada 13-15 august, la Las Vegas Convention Center, în cadrul unui târg internaţional.

Flori de ie” lansează ultima colecţie, „Capsulă”, „caracterizată prin culori solare şi mii de mărgele”.

„Tafta, borangic, poplin sau pânză topită sunt principalele texturi ce definesc rochiile acestui sezon, cusute în întregime manual. Cu un design cu totul nou, descris de linii îndrăzneţe, pantaloni desprinşi din secolul al XVIII-lea readuşi în contemporaneitate sau veste mărgelite, noua colecţie reuşeşte să se alinieze cu succes la tendinţele haute couture. (…) Toate creaţiile noastre ce vor fi expuse în cadrul târgului sunt adaptate tendinţelor internaţionale, de la culoarea firului brodat, până la textura materialului folosit”, se arată în comunicatul citat.

Târgul internaţional, denumit Magic Las Vegas, este recunoscut ca unul din cele mai mari târguri de fashion din Statele Unite ale Americii şi reuneşte în fiecare an designeri din întreaga lume, menţionează sursa citată.

„Flori de ie” este recunoscut ca cel mai renumit brand din România care a reuşit să repună trecutul tradiţiei româneşti în contemporaneitate, pe scene din diverse colţuri ale lumii, călătorind cu ia românescă pe trei continente timp de aproape patru ani. Londra, New York, Abu Dhabi, Viena, Moscova, Shanghai, Bergamo, Dubai, Barcelona, Tokyo, Copenhaga sau Ankara sunt doar câteva din marile oraşe ale lumii care au fost cucerite de frumuseţea iei şi a portului tradiţional românesc, se mai arată în comunicatul citat.

26 recommended
82 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »