a

Prima comunitate a profesioniștilor de etnie romă „LikeRom”

- - 35- 134 vizualizari

Agenția Împreună te invită să te alături primei comunități a profesioniștilor de etnie romă – LikeRom. Campania începe cu poveștile a 10 profesioniști încrezători care aleg să-și spună povestea următoarelor generații de tineri.

Povestea ta poate ajuta și alți oameni să-și găsească chemarea! Dacă vrei să oferi inspirație și mândria de a fi rom, spune povestea ta pe www.likerom.ro și noi o să o dăm mai departe!

În societatea românească, mulți dintre romi sunt parte activă din economia și societatea românească. Priviți adesea ca „excepții” pentru minoritatea etnică din care fac parte, mulți dintre ei ajung să-și ascundă identitatea în speranța că nu vor fi marginalizați. Întrebarea este cum se raportează ei la societate? Și ce rol joacă etnia în viața lor?

În anul Centenar al României, ne propunem să aducem în atenția publicului o serie de oameni care contribuie zilnic la dezvoltarea țării, fiind mândri de apartenența lor etnică.

Platforma LikeRom își propune să faciliteze dezvoltarea unei comunități de profesioniști de etnie romă care influențează pozitiv societatea și care promovează bucuria diversității în fiecare domeniu de activitate.

Această inițiativă a Fundației Agenția Împreună a apărut și din nevoia de a oferi modele de urmat pentru tinerele generații. Ne dorim să promovăm 100 de profesioniști romi din toate domeniile, care își vor spune povestea parcursului lor educațional și profesional.

Anul acesta, LikeRom vă prezintă poveștile de succes a 10 profesioniști încrezători care și-au dorit să fie imaginea comunității și să inspire alți profesioniști să li se alăture.

VIDEO ambasadori LikeRom: https://youtu.be/Iq4e0WdWsm0

35 recommended
134 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »