Generalul Henri Mathias Berthelot, monument omagial în București

- - 19- 156 vizualizari

În memoria Generalului Henri Mathias Berthelot, șeful misiunii militare franceze în România în Primul Război Mondial, Primăria Capitalei prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale inaugurează monumentul de for public dedicat marelui militar francez.

Ceremonia oficială de dezvelire a statuii va avea loc pe data de 10 decembrie a.c., ora 13:00, la intersecția Străzii Gen. Mathias Berthelot cu Strada Luigi Cazzavilan, sector 1, București. Lucrarea figurativă, realizată din bronz de către artistul plastic Elena Nucă, îl înfățișează pe Generalul Berthelot în uniformă militară, atitudinea acestuia evocând rolul determinant pe care l-a avut în organizarea Armatei Române în Primul Război Mondial.

La manifestarea în cadrul căreia va fi inaugurat monumentul de for public “General Henri Mathias Berthelot” va participa Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul“, unitate emblematică a Armatei României. Evenimentul este organizat în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918.

19 recommended
comments icon 0 comments
156 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Victorița Axinescu, wedding planner: „Românii au o adevărată obsesie pentru nunți, dar nu în sensul cultural, mioritic, ci cât se poate de cotidian!”

-

Victorița Axinescu a absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universității București în anul 2008, dar nu a fost deloc tentată de ideea să-și continue studiile pentru a deveni terapeut. Așa că imediat după terminarea facultății, a început să lucreze în do... Mai mult »