a

Vlad Brumaru, tânăr actor: “Cred cu tărie că se conturează o generație foarte bună de tineri care va avea un cuvânt foarte important de spus în lumea teatrului și a filmului”

- - 82- 923 vizualizari


Vlad Brumaru joacă în multe spectacole de teatru, dar și în seriale TV de succes. Care e treaba cu el?

Andrei Crăciun

Vlad Brumaru, actor. De unde vine Vlad și unde vrea el să se îndrepte? Să privim un pic în urmă către devenirea sa. Cum s-a format actorul de astăzi?

Vlad Brumaru vine din Alba Iulia, a stat 7 ani în Oradea, a făcut o scurtă oprire de 1 an la Cluj și într-un final a ajuns în București. A făcut 11 ani de fotbal și faptul că vrea să se facă actor a venit ca un șoc pentru toată lumea, dar și-a luat inima în dinți și s-a hotărât să încerce. Cred că o mare parte din formarea mea, care încă este în desfășurare, și sper că va fi mereu, au fost întâlnirile pe care le-am avut. Am fost foarte norocos la acest capitol. Am avut șansa să întâlnesc în drumul meu oameni extraordinari de la care am învățat enorm, și care și-au lăsat fiecare în felul său amprenta asupra mea, contribuind cu câte o mică piesă la acest puzzle încă în formare. Una dintre cele mai importante intâlniri, și prima de altfel, a fost cu profesoara mea de actorie de la Oradea, doamna Gabriela Codrea, care mi-a pus bazele, mi-a turnat fundația ca să zic așa, și m-a pregătit pentru lumea în care urma să intru și pentru asta îi sunt etern recunoscător. După această etapă au urmat anii de formare din facultate și din teatru, unde am avut norocul să intru destul de repede, încă din anul 1, ani în care am încercat să văd cât mai mult teatru și film, să muncesc cât de mult am putut, să absorb și să asimilez tot ce am în jur, ani în care am fost ghidat cu drag și grijă de către profesorul meu, domnul Doru Ana, pe care îl admir și îl apreciez din toată inima. Nu știu exact încotro mă îndrept. Știu doar că asta îmi doresc să fac și mă simt foarte norocos că am descoperit asta atât de devreme. Știu că mă bucur de drumul pe care sunt, că sunt recunoscător pentru tot ce am, și vreau să pot să lucrez la proiecte în care cred cu toată puterea alături de oameni cu aceeași mentalitate ca mine, în care să pot să am încredere, pe care să îi respect și la care să țin.


În ce spectacole ați jucat în stagiunea trecută și ce urmează în această primăvară? Unde să vină publicul spectator să îl vadă pe Vlad, apetitul odată deschis după citirea interviului?

În stagiunea trecută am jucat în “Coriolanus”, regia Alexandru Darie, “Hamlet și noi”, regia Antoaneta Cojocaru, “Cântăreața Cheală”, regia Valeria Sitaru și Vlad Logigan, “Absinth”, regia Ilinca Prisăcariu, “Lecția”, regia Diana Tănase, “Amor, mofturi și politică”,  regia Irina Movilă, “O scrisoare pierdută” regia Doru Ana, “Țarul Ivan își schimbă meseria”, regia Gelu Colceag, “Clasa noastră” regia Mihaela Sîrbu. Primăvara vine cu multe lucruri frumoase. Tocmai am avut primera la “Revizorul” in regia lui Slava Sambriș și cu “Poveste din Est” în regia lui Emanuel Pârvu, pe data de 8 martie, și mai urmează încă 3 premiere până la sfârșitul lunii aprilie.

Video. Carieră internațională, filme de cinema, seriale de televiziune – cum stăm cu consacrarea în lumea video?
Din fericire mi-am făcut debutul și în lumea video, în serialul original HBO Europe “Hackerville” unde interpretez rolul lui Dragoș Matei.A fost o șansă foarte importantă pentru mine, poate cea mai importantă de până acum,  având în vedere deschiderea și expunerea de care se bucură serialul. Un proiect extrem de drag mie, care m-a ajutat să cresc și să mă dezvolt, mi-a prilejuit niște întâlniri foarte importante și mi-a oferit niște amintiri și învățături pe care le voi purta cu mine mereu. 

Țara. Ce relație are Vlad cu țara noastră? Se simte bine aici, îi place, vrea să emigreze și să nu mai audă de noi niciodată? Cum vede el viitorul României?

Sincer, e un subiect la care nu mă prea gândesc. Gândurile de “ce bine sau rău ar fi fost să mă nasc altundeva” au încetat demult. E un fapt cu care m-am obișnuit și care probabil s-a întâmplat cu un motiv. Probabil există lucruri înrădăcinate mai adânc în mine pe care nu le conștientiez pe deplin, negândidu-mă în mod constant la ele. Sunt lucruri care îmi plac și pe care le iubesc și lucruri care mă deranjează și pe care le urăsc cu privire la această problemă. E cu bune și cu rele. Cât despre viitorul României, e un subiect foarte sensibil si foarte mare și nu mă simt în măsură să vorbesc despre el.

Cetatea. Implicare civică, cetățenească. Votează Vlad? Protestează? Se implică în viața cetății? Cum și de ce?

Din păcate sau din fericire în ultimii ani mi-am creat mica mea lume în care sunt foarte selectiv cu informațiile, persoanele și subiectele pe care le las să pătrundă sau nu. Politica nu este unul dintre cele care pătrund și recunosc că sunt destul de rupt de acest subiect. De votat votez, atunci când reușesc să acumulez destulă informație pentru a considera că votul meu este fondat. Am fost și la proteste însă nu de multe ori. Nu știu dacă e bine sau rău și sunt conștient că e un subiect față de care atitudinea mi se poate schimba în timp. Momentan am alte priorități si puncte de interes.

Tineret. Ce tineri ne recomandați din lumea noastră artistică, să-i promovăm în site-ul nostru, să vadă cetățeanul că nu mai avem noi actorii de altădată, dar îi avem pe cei de acum, ceea ce nu e tocmai puțin lucru. Cuvânt de încheiere, povață pentru cei care vin din urmă, de ce nu? Mulțumesc.

Cred cu tărie că se conturează o generație foarte bună de tineri care va avea un cuvânt foarte important de spus în lumea teatrului și a filmului. Sunt mulți actori tineri foarte buni și foarte talentați care cred și sper că vor face lucruri frumoase în acest domeniu. O să menționez câțiva dintre ei, nu pot să-i enumăr pe toți, deși mi-ar plăcea. Matei Arvunescu, Carol Ionescu, Codrin Boldea, Mircea Băluță, Moldovan Alexandru, Ciprian Chiricheș, Ana Crețu, Oana Predescu, Bianca Cuculici, Ana-Maria Guran, Ioana Bugarin, Minodora Broscoi, Ștefan Mohor, Andrei Redinciuc, Eduard Burghelea, Adrian Piciorea, Alexandru Beteringhe, Denis Hanganu, Nicholas Cațianis, Dragoș Olaru, Răzvan Nicolae Răduță, Vlad Lință, Florin Aioane, Paul Nistor, Alexandru Ionescu, Denis Imbrescu, Tudor Cucu-Dumitrescu, Vlad Ionuț Popescu, Teodor Șoptelea, Iosif  Paștină și mulți alții. Nu mă simt în măsură să dau sfaturi dar dacă ar fi să spun ceva celor care vin din urmă sau celor care vor să facă această meserie este să muncească. Mult. Foarte mult. Fără muncă nu se poate. Și să respecte această meserie (nici nu știu dacă meserie este cel mai potrivit cuvânt) care, din punctul meu de vedere, este sfântă. Și să nu renunțe. E un drum lung, cu suișuri și coborâșuri, sunt perioade foarte grele, dar cel mai important este să nu renunți. Nu putem controla când ne vine șansa, tot ce ține de noi este să facem tot posibilul să fim cât mai pregătiți atunci când vine. Să muncească, să respecte, să iubească ceea ce fac și să se bucure. Mulțumesc și eu.

CITAT
Nu mă simt în măsură să dau sfaturi dar dacă ar fi să spun ceva celor care vin din urmă sau celor care vor să facă această meserie este să muncească. Mult. Foarte mult. Fără muncă nu se poate. Și să respecte această meserie (nici nu știu dacă meserie este cel mai potrivit cuvânt) care, din punctul meu de vedere, este sfântă.
Vlad Brumaru, actor

82 recommended
923 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Andrei Craciun