a

Bunătate născută din prietenie! Doi amici din Cluj au înotat în Lacul Tarnița pentru a strânge bani destinați copiiilor cu boli cronice

- - 42- 29 vizualizari

Sunt tineri, le plac provocările și îi unește o prietenie de ani de zile, motiv pentru care doi băieți și-au unit forțele și au traversat înot Lacul Tarnița, în cadrul unei campanii destinate strângerii de fonduri pentru copiii cu boli cronice. Mai mult de atât, în perioada următoare va avea loc o întrecere pe lacurile Beliș, Drăgan, Zetea și Vidraru, competițiile având un scop nobil, și anume să-i ajute cu donații pe copiii cu probleme din taberele Yuppi Camp.

Szénási Zoltán și Katona Alpár György vor înota în cel puțin șapte lacuri din România, după ce și-au pus în cap să sprijine prin sport copiii cu boli cronice, acțiunea lor desfășurându-se în cadrul unui proiect inedit.

Așadar, în cadrul #YuppiLakeChallenge2019, #YuppiLakeChallenge2019, primul lac traversat a fost Lacul Tarnița, din județul Cluj, duminică, 30 iunie, iar activitatea a fost sponsorizată de o florărie din Târgu Mureș, printr-o donație de 5.000 de lei pentru tabăra Yuppi Camp. Cei doi bărbați au parcurs cei circa 7,6 km în trei ore și 13 minute, scrie monitorulcj.ro.

”Alergăm, bicicluim și ne cățărăm la un nivel înalt. Știm și să înotăm, dar numai ca oamenii de rând, nu la nivel profesionist. Așadar, vom traversa lacurile întrecându-ne propriile limite, astfel vom putea simți și noi experiența Yuppi: cum e să trecem peste obstacole, să trăim un nou succes și astfel să devenim mai buni în tot ceea ce suntem”, a declarat Szénási Zoltán.

De asemenea, pe lista obiectivelor care urmează să fie cucerite se află lacul Beliș, apoi lacurile Drăgan (jud. Bihor), Zetea (jud. Harghita), Vidraru (jud. Argeș), Colibița (jud. Bistrița-Năsăud). Cei doi prieteni își vor încheia proiectul cu un lac-surpriză. Prin acțiunea lor, cei doi bărbați urmăresc strângerea a peste 49.000 de lei pentru copiii cu boli cronice.

”Am început deja discuțiile cu firmele din Cluj și dorim să ne extindem fundraising-ul în întreaga țară. Companiilor li se oferă două variante de a sprijini acțiunea: au posibilitatea de a cumpăra traversarea unui lac sau de a achiziționa un antrenament. Ne bucură nespus de mult ideea că putem să responsabilizăm și persoanele, nu numai conducerea unei companii. În anii trecuți am reușit să captăm și atenția angajaților marilor companii clujene, ei organizând o strângere privată între colegi, fie ea prin organizarea unui târg de haine sau a unui ospăț, iar banii adunați astfel au fost donați taberei Yuppi”, a spus Katona Alpár.

42 recommended
29 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »