Andrei, regizorul de 31 de ani care face educație pentru copii într-un oraș în care nu există buget pentru cultură: ”În Făurei, poţi merge la fotbal, la Bănel, sau poţi veni la teatru!”

-

Andrei Rareș Adam, în vârstă de 31 de ani, este absolvent de Filosofie și s-a făcut remarcat pentru înființarea unei trupe de teatru pentru adolescenți în Făurei.

”De fapt, doamna profesoară de română Marilena Paraschiv m-a întrebat dacă n-aş putea să fac asta. Ştia că fac teatru pentru tineri în Bucureşti. Aşa că, de trei ani, am început şi aici”, explică regizorul care a adus teatrul la Făurei, în orașul lui Bănel Nicoliță.

Acesta a povestit, de asemenea, că actorii care s-au înscris în trupa lui au vârste cuprinse între 13 și 18 ani, iar spectacolele au loc seara, înainte 7-8.

”Curtea e a unui prieten de-al meu, Gabriel Mocanu. Din iunie ne-am mutat aici. Mi-a cumpărat el tot ce-am avut nevoie, am construit împreună scena, am tăiat bălăriile, am adus scaunele. Şi tot cu el o să desfăşor în continuare toate proiectele culturale”, spune Andrei, explicând astfel că teatrul fondat are un buget zero.

Teatrul Unicornilor din Făurei nu are costume, decoruri, recuzită, dar are multă dorinţă de viaţă. De gard, sunt sprijinite uşi, uşi luate de la gunoi, pe care Unicornii au scris poezii. “Fii precaut şi nu-ţi pierde intenţia,/la fiecare gură de cafea, dimineaţa/întorcându-te din nou în trecut/Continuă! Opreşte-te!/Simte!”, potrivit Libertatea.

Printre actori se numără și Luiza, o adolescentă de 13 ani, care s-a alăturat trupei abia acum o lună şi a primit, fireşte, în această piesă toate rolurile de copii răsfăţaţi sau care trebuie născuţi din nou.

“În Făurei, poţi merge la fotbal, la Bănel (la școala de fotbal a lui Bănel Nicoliță, fost jucător la Steaua, n.red.) sau poţi veni la teatru. Altă alegere nu ai. Au mai fost cluburi de dansuri, dar s-au evaporat, nimeni nu rămâne aici. Am venit la teatru pentru că era ceva nou în oraşul nostru. Pe parcurs, a devenit o pasiune”, spune Cristina, 16 ani, “unicorn” veteran, potrivit sursei citate.

Află continuarea poveștii lui Andrei, aici! 

comments icon 0 comments
0 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Jocuri Casino pe care le găsești online

-

Jocurile de noroc și noțiunea de pariuri datează din Paleolitic, de dinainte de istoria scrisă. Oamenii au fost mereu atrași de risc și de aleatoriu. Așadar, ei s-au încrezut în noroc și în astre, de fiecare dată când au mizat bani sau bunuri, pentru promisiun... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Cine este femeia care conduce operaţiunile unei companii cu venituri ce se îndreaptă spre 2 mld. lei: ”Echilibrul între birou și casă este condiție de reușită!”

-

Doina Vornicu este director al operațiunilor grupului ceh CEZ în România și e primul manager român care ocupă poziţia numărul doi ca importanţă strategică în organizaţie. Ea ocupă această funcție din 2014, iar pe parcursul acestor ani s-a implicat într-o serie... Mai mult »