Olimpiada Balcanică de Fizică, succes total pentru România! Mălina, o elevă din Iaşi, a obţinut medalia de aur

-

Mălina Constantinescu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional din Iaşi, a câştigat medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Fizică de la Salonic.

Desfășurată în această săptămână, în Grecia, olimpiada din Grecia a reunit elevi pasionați de fizică din 12 țări, iar România a avut patru reprezentanţi în concurs.

Potrivit conducerii Colegiului Naţional Iaşi, este al doilea premiu internaţional obţinut de elevă în acest an.

În luna mai, Mălina Constantinescu a reprezentat România în Portugalia, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene, de unde s-a întors cu medalia de argint. Mălina a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Științe a Uniunii Europene.

Competiția s-a desfășurat în Almada, Portugalia, și a reunit anul acesta 150 de elevi din 24 de țări. Lotul României a fost reprezentat de șase elevi de liceu (trei din București, unul din Satu Mare, unul din Suceava și unul din Iași), câte doi elevi pentru fiecare disciplină de concurs: Fizică, Chimie, respectiv Biologie.

Mălina Constantinescu, singură față din lotul României, a concurat pentru echipa ei la Fizică, reușind să obțină unul din cele mai mari punctaje din competiție la această disciplină și a treia medalie de argint cu echipa.

Mălina Constantinescu este pregătită de profesorul Andu Ouatu, potrivit News.ro.

comments icon 0 comments
0 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

A făcut naveta patru ani și a obținut 10 pe linie la Bacalaureat! Cristina vrea o carieră în învățământ: ”O să mă angajez și o să fac facultatea în paralel!”

-

Printre cei 177 de absolvenți de clasa a XII-a care au reușit să obțină nota zece pe linie la Bacalaureat se numără și Vasilica Cristina Călescu, o tânără din Gorj, care plănuiește să urmeze o carieră în învățământ. Vasilica Cristina Călescu este unul dintre c... Mai mult »