a

Olimpiada Balcanică de Fizică, succes total pentru România! Mălina, o elevă din Iaşi, a obţinut medalia de aur

- - 30- 778 vizualizari

Mălina Constantinescu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional din Iaşi, a câştigat medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Fizică de la Salonic.

Desfășurată în această săptămână, în Grecia, olimpiada din Grecia a reunit elevi pasionați de fizică din 12 țări, iar România a avut patru reprezentanţi în concurs.

Potrivit conducerii Colegiului Naţional Iaşi, este al doilea premiu internaţional obţinut de elevă în acest an.

În luna mai, Mălina Constantinescu a reprezentat România în Portugalia, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene, de unde s-a întors cu medalia de argint. Mălina a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Științe a Uniunii Europene.

Competiția s-a desfășurat în Almada, Portugalia, și a reunit anul acesta 150 de elevi din 24 de țări. Lotul României a fost reprezentat de șase elevi de liceu (trei din București, unul din Satu Mare, unul din Suceava și unul din Iași), câte doi elevi pentru fiecare disciplină de concurs: Fizică, Chimie, respectiv Biologie.

Mălina Constantinescu, singură față din lotul României, a concurat pentru echipa ei la Fizică, reușind să obțină unul din cele mai mari punctaje din competiție la această disciplină și a treia medalie de argint cu echipa.

Mălina Constantinescu este pregătită de profesorul Andu Ouatu, potrivit News.ro.

30 recommended
778 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »