a

Elevii români, succes total la Olimpiada Internaţională de Matematică! Au obținut șase premii, dintre care o medalie de aur și două de argint!

- - 28- 494 vizualizari

Lotul olimpic de matematică a obţinut nu mai puțin de șase premii – o medalie de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz – la a 60-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată luna aceasta, la Bath, Marea Britanie. Echipa României din acest an este una din cele mai „tinere” din istoria participării țării noastre, subliniază Ministerul Educației Naționale. Patru olimpici au fost la prima prezență într-un concurs internațional de seniori de un asemenea nivel.

Medalia de aur a fost cucerită de Edis Memiș, de la Liceul Internațional de Informatică din Constanța. Rezultatul îi asigură clasarea între cei mai buni 15 elevi-matematicieni din lume, subliniază Ministerul Educației, potrivit tvr.ro

Medaliile de argint au fost obținute de Sergiu-Ionuț Novac, de la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, și de Sebastian-Mihai Șimon, de la Liceul Internațional de Informatică din București.

Tudor-Darius Cardaș (Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani), Andrei-Theodore Mărginean și Nguyen Tran-Bach (ambii de la Liceul Internațional de Informatică București) au fost recompensați cu medalii de bronz.

Delegația României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București – leader) și însoțită de conf. univ. dr. Mihai Chiș (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara – deputy leader), prof. univ. dr. Radu Gologan (președintele Societății de Științe Matematice din România – observator și membru al Consiliului de Conducere OIM) și de Lucian Țurea (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București – observator).

Olimpiada Internaţională de Matematică este cea mai prestigioasă competiție dintre olimpiadele internaţionale consacrate ştiinţelor. A fost lansată în 1959, la iniţiativa Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, fiind organizată la Brașov, într-o formulă ce a inclus 7 state.

În total, România a găzduit Olimpiada Internaţională de Matematică de 6 ori, ultima oară anul trecut, la Cluj-Napoca.

28 recommended
494 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »