a

Nicoleta Hrițcu și-a lansat un business de milioane de euro după ce s-a săturat să fie plătită cu minimul pe economie: „Am muncit respectând regulile jocului în care mă aventuram!”

- - 48- 133 vizualizari

Viața Nicoletei Hrițcu s-a schimbat, fără doar și poate, drastic, la vârsta de 30 de ani, când bifase deja câteva joburi la care nu făcuse performanță și la care era plătită cu salariul minimum pe economie. Nemulțumită de acest lucru, însă, ea a decis să riște și să devină propriul șef. Și bine a făcut.

Nicoleta Hrițcu, o moldoveancă de la Soroca, a riscat și și-a investit propriile resurse într-un business, mai exact, într-o rețea de cofetării. Este vorba despre Cuptorul Moldovencei, care a devenit, între timp, una dintre cele mai mari afaceri din regiunea Moldovei, iar anul acesta va fi deschisă a șasea locație, veniturile țintite ajungând la 2,5 milioane de euro

Nicoleta este absolventă a două facultăți respectiv Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza” şi Facultatea de Teatru, la Universitatea de Arte „George Enescu”, ambele în Iaşi, însă nu i-au adus recompensele financiare pe care și le dorea, așa că s-a reorientat.

”Aveam 30 de ani, un copil, avusesem câteva joburi la care nu făcusem performanţă şi ştampila cu minimul pe economie, pe care mi-o puneau pe masă toţi potenţialii angajatori. Cu toate astea, nu mă descurajasem, aveam o părere bună despre mine”, a mărturisit ea, potrivit BusinessMagazin.

Prin urmare, a decis să rişte şi să investească propriile resurse financiare într-un nou business. Obiectivul general pentru Cuptorul Moldovencei este acum, spune ea, unul simplu: produsele Cuptorul Moldovencei să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, cu un preţ corect.

”Am muncit, însă nu oricum, ci respectând regulile jocului în care mă aventuram. La momentul respectiv aveam o idee care prindea din ce în ce mai mult viaţă. Îmi doream să fac ceva mai bine decât vedeam că se face deja, altfel decât o făceau companiile care aveau să fie viitorii mei competitori. Aşa am ajuns să mă poziţionez în piaţă cu un criteriu concret: gustul.

Nicoleta spune că ideea despre Cuptorul Moldovencei i-a venit încă din anul 2006, dar abia şase ani m-ai târziu „s-a copt” definitiv. Acum îşi bucură clienţii cu cele mai bune prăjituri moldoveneşti.

”Avem plăcintele noastre moldoveneşti cu diverse umpluturi: cu cartofi, cu brânză, cu varză, cu carne, cu vişine, cu dovleac. Pe lângă plăcinte avem prăjituri de casă şi câteva tipuri de torturi. Vedete sunt prăjitura Albinuţa, Tortul Zgucionca şi Poveste. Restul portofoliului este un mix interesant de prăjituri de casă din toată România, prăjiturile clasice de cofetărie, pe care noi le-am numit prăjiturile copilăriei şi câteva produse de sezon: cozonaci, pască, julfa. În total avem peste 30 de produse permanente”, afirmă Nicoleta Hritcu, conform Adevărul.

48 recommended
133 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »