a

Tania, campioană europeană de juniori la tenis de masă: ”Eu și paleta suntem cei mai buni prieteni!”

- - 26- 81 vizualizari

Tania Plăian are doar 18 ani, este elevă în clasa a XII-a și este cea mai bună dintre junioarele de tenis de masă din Europa. A reușit acest lucru după ore întregi de muncă, întrucât se antrenează cinci ore pe zi.

Tania Plăian a reușit, la ”TOP 10 Europa”, o competiție ce a avut loc la începutul lunii octomrbrie, să cucerească medalia de aur la juniori feminin, după 7 victorii şi 2 înfrângeri, după ce a învins-o pe Jamila Laurentin, din Italia, care ocupa prima poziție înainte de întâlnire

Performanţa Taniei, sportivă originară din Bistriţa, nu este singulară. În ultimii ani, la campionatele Europene de Juniori şi Cadeţi a obţinut 9 medalii (2 de aur, 3 de argint şi 4 de bronz).

”Am început să practic tenisul de masă la vârstă de 9 ani şi jumătate dintr-o întâmplare. Antrenorul meu, Marian Filipas, care de altfel este şi nasul meu de botez, m-a ajutat să mă transfer de la o şcoală destul de slabă din judeţul Bistriţa-Năsăud la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Bistriţa, unde am fost nevoită să practic un sport, iar eu am ales tenisul de masă”, îşi aminteşte Tania primii paşi făcuţi în acest sport.

Ceea ce a impresionat-o cel mai mult, în clipa când a călcat pentru prima dată într-o sală de tenis de masă, a fost rapiditatea cu care se mişcau sportivii. Atunci a pus mâna întâia oară şi pe o paletă şi a simţit că între ea şi tenisul de masă există o conexiune aparte.

Sportiva cochetase la vârsta de 6 ani cu gimnastica ritmică, dar, deşi era un copil la acea vreme, nu simţea că se regăseşte în acest sport. „Chiar dacă am început tenisul destul de târziu, antrenorii au crezut în mine şi în potenţialul meu şi au fost mereu în spatele meu când am avut nevoie de ajutor Iubesc acest sport, chiar dacă sunt momente greu de trecut, mă adun, mă mobilizez şi continui să muncesc”, a mărturisit ea potrivit Adevărul.

Descoperă mai multe detalii despre povestea ei de viață, aici!

26 recommended
81 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »