a

Un român de 52 de ani a doborât recordul național al Cehiei, după ce a alergat 370 de kilometri: ”Ultimii metri i-am făcut în lacrimi, cu steagul României de gât”

- - 37- 474 vizualizari

Un român în vârstă de 52 de ani, din Vâlcea, a doborât un record absolut, după ce a reușit să alerge în doar 48 de ore, mai bine de 370 de kilometri, în cadrul unui concurs ce s-a desfășurat în localitatea Kladno, Cehia.

Ultramaratonistul Daniel Truşcă este un român care s-a apucat de alergat doar în urmă cu doi ani „pentru sănătate”. Omul care până atunci avea grijă de o afacere de familie, s-a hotărât brusc să participe la o competiţie naţională de la Timişoara, în urmă cu un an şi jumătate

Bărbatul în vârstă de 52 de ani nu doar că s-a aflat printre finaliști, însă a reușit să urce pe locul al doilea pe podium, devenind astfel un ”sportiv” de performanță.

Până luna trecută, cea mai bună performanţă a sa era de 231,72 km străbătuţi în 24 de ore, în luna martie, la Belgrad. La momentul respectiv a fost înregistrat ca record naţional. Între timp, acesta a fost doborât de Florian Ioniţă (244,5 km), în luna mai, al cărui prim record îl doborâse iniţial „necunoscutul Daniel Truşcă”.

Daniel Trușcă a reușit să învingă oameni cu experiență, precum atleții de ani de zile care fac parte din loturile naționale ale țărilor din care provin, potrivit Adevărul.

”Dacă vrei să faci un lucru, toate limitele trebuie să cadă. Ultimii 2 km i-am alergat cu steagul României de gât. M-au încercat nişte sentimente atât de puternice încât nu le pot exprima în cuvinte, Scala emoţiilor depăşeşte posibilitatea de exprimare verbală. Alergi şi plângi!”, a mărturisit ultramaratonistul despre ultima sa performanţă, potrivit sursei citate.

Trușcă a participat la „48 h Self-Transcendence Race”, un maraton organizat săptămâna trecută în Cehia, unde a doborât recordul naţional al României care era de de 307 km în 48 de ore şi-i aparţinuse lui Cristian Borcan, dar şi recordul naţional al Cehiei, obţinut în urmă cu câţiva ani de zile şi care era de 355 km.

Truşcă s-a dovedit cel mai bun alergător nu doar la categoria sa de vârstă, 50 – 59 de ani, ci din întreaga competiţie. Următorul la categoria sa de vârstă a străbătut mai puţin de 285 km. Cel care s-a apropiat cel mai mult de recordul românului este un finlandez de 46 de ani, o altă categorie de vârstă, cu 365 de kilometri străbătuţi în 48 de ore, un atlet de meserie din Lotul naţional al Finlandei.

Cursa a avut loc într-un orăşel de lângă Praga, la 25 kilometri depărtare – Kladno, pe o căldură înăbuşitoare – în care erau peste 30 de grade la umbră, motiv pentru care s-au amplasat stropitori pe traseu pentru răcorirea alergătorilor”.

37 recommended
474 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »