a

Pianistul Daniel Ciobanu, după încheierea seriei de recitaluri: ”Sunt bucuros că am devenit un ambasador al tinerei generaţii de artişti români!”

- - 56- 52 vizualizari

 

Muzicianul Daniel Ciobanu a încheiat, zilele trecute, seria de recitaluri uropalia la gia. Acesta a reprezentat România în trei tări, între care Marea Britanie, Olanda și Belgia, printr-un tur de forță artistică apreciată de un public numeros.

Primul recital a avut loc pe 7 noiembrie, la Londra, în Saint James’ Church Paddington, urmat de un al doilea pe 8 noiembrie, la Haga, în Nieuwe Kerk.

Născut în Piatra-Neamţ, pianistul, care trăieşte acum în Belin, este absolvent al Conservatorului Regal din Scoţia şi laureat al mai multor concursuri prestigioase. A câştigat cea mai impGenappe, Belortantă recunoaştere internaţională în 2017, la Concursul Arthur Rubinstein din Tel Aviv, unde a fost distins atât cu Premiul II – Medalie de Argint, cât şi cu Premiul publicului, iar în ţară a participat în cadrul Festivalului ”George Enescu”. Răsfăţat de publicul de pretutindeni, artistul îşi descrie muzica drept „un cocktail de muzică clasică cât se poate de serioasă combinată cu jerbele şi artificiile repertoriului pentru pian”.

În cele trei recitaluri din cadrul Europalia pianistul a interpretat un repertoriu variat, care a inclus lucrări de Olivier Messiaen, Frédéric Chopin, Arvo Pärt, Serghei Prokofiev, Frederic Rzewski şi George Enescu. ”Sunt încântat de recitalurile susţinute în Europalia. Sunt bucuros că am devenit un ambasador al tinerei generaţii de artişti români, care reprezintă România peste hotare”, a spus Daniel Ciobanu, la finalul celor trei recitaluri. Participarea României la Europalia este coordonată de ICR, potrivit Adevărul.

„Prima parte a programului s-a axat pe zona spiritual-interioară şi mistică a existenţei noastre, o parte pe care o ignorăm în favoarea materialismului. Am parcurs un traseu cu trimiteri la divinitate (Messiaen – Regard du Pere ) şi la întrebări existenţiale (Fr. Chopin – Sonata nr. 2). Despărţirea dintre o mamă şi copilul ei nu poate fi mai dureros reflectată decât în Für Alina de Arvo Pärt”, a mărturisit pianistul.

Află detalii despre recitalurile susținute de acesta, aici. 

56 recommended
52 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »