a

Sebastian Dobrincu, românul care a reușit să facă milioane de dolari în America la doar 21 de ani: ”Sută la sută vreau să mă întorc în România!”

- - 14- 194 vizualizari

Sebastian Dobrincu are doar 21 de ani, trăiește în Los Angeles și se poate mândri cu o experiență uluitoare, el reușind să aibă la o vârstă atât de fragedă milioane de dolari, grație pasiunii sale, IT și muzică.

Sebastian Dobrincu este de patru ani CEO şi fondator al Storyheap, care e o companie de social media, analytics reporting şi lucrează cu branduri, agenţii şi chiar şi cu influenceri. El a colaborat şi cu artiştii Selena Gomez şi Justin Bieber

Pe când avea doar 17 ani, el și-a luat ghiozdanul în spate și a plecat la New York, în încercarea de a-și construi o viață la care visa.

“(…). Sunt antreprenor, pe scurt, şi muzician… şi cu asta mă ocup, asta scrie în fişa postului meu. M-am autoînvăţat programare când aveam 8-9 ani şi am avut diverse job-uri. Da, am avut primul job la birou pe la 12-13 ani. Da, a fost o experienţă… pentru că nimeni de la birou nu ştia, de fapt, că sunt minor. Şi, cu banii câştigaţi din diverse job-uri, am plecat la 17 ani, după ce am fost exmatriculat din liceu, de altfel, tocmai pentru că petreceam foarte mult timp la birou, iar conducerea şcolii nu a vrut să înţeleagă treaba asta. Şi, fiind exmatriculat, m-am urcat cu rucsacul în spate şi m-am trezit pe JFK, unde am început să caut investitori. Şi lucrurile au funcţionat în aşa fel, încât, compania a crescut şi acum locuiesc în Los Angeles fericit şi împlinit, şi pot să îmi urmez pasiunile pe toate planurile”, a declarat Sebastian Dobrincu în interviul pe care îl puteţi asculta în primul video de mai jos.

Întrebat despre felul în care au reacţionat părinţii lui când a decis să părăsească ţara ca să îşi împlinească visul în Statele Unite, el a răspuns: “Îmi închipui că a fost un adevărat carusel de emoţii şi pentru ei, îţi dai seama… Adică, nu am avut susţinerea lor de la început sub nicio formă, a fost… n-am avut susţinere mai de nicăieri la început, sincer, când petreceam mai mult timp la birou decât ar fi trebuit la şcoală. Părinţii, profesori, până şi prietenii, nimeni nu îmi dădea neapărat dreptate. Am realizat că sunt şi moduri mai utile în care aş putea să îmi folosesc timpul şi… pe parcurs, părinţii au observat… de fapt, mai ales când am fost invitat de cei de la Apple, de cei de la Facebook, în California, m-am întâlnit cu Mark Zuckerberg, care a fost dintotdeauna o mare inspiraţie pentru mine şi cuvintele lui au venit ca un val de încurajare la momentul respectiv, că nimeni nu îmi dădea neapărat dreptate în deciziile mele. (…).

De asemenea, întrebat dacă vrea să se întoarcă în țară, el a răspuns fără ezitare: ”Da, sută la sută. Planul meu pe termen lung e să mă întorc în țară, să fac eu bine comunității mele. Am o listă de lucruri pe care vreau să le schimb în România. Primul e sistemul educațional, care mie mi-a făcut probleme.”, a mai spus el.

Vezi ce alte dezvăluiri a mai făcut puștiul care a uimit o lume întreagă, în clipul de mai jos:

14 recommended
194 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »