a

Mihai Călin, actor: „Ar fi nevoie de schimbări profunde, dar mi-e teamă că lumea va uita repede și va continua ca până acum!”

- - 361- 139 vizualizari

Actorul Mihai Călin este angajat de aproape trei decenii la Teatrul Național din București. În aceste zile grele pentru noi toți, actorul dă un exemplu și s-a oferit voluntar pentru inițiativele Cumpărături la ușa ta și Bucureștiul oamenilor buni. Face cumpărături pentru seniori. Iată.

Andrei Crăciun

Mihai Călin, ce faci cu prilejul stării de urgență. Am văzut pe internet că umbli pe la casele oamenilor și le duci alimente. Cu cine? Cum? Care e povestea?
M-am oferit voluntar pentru inițiativa Cumpărături la ușa ta . De asemenea pentru Bucureștiul oamenilor buni. Trebuie să respectăm izolarea. Noi, fiind neam postrevoluționar, de shopingomani, trebuie să-i ajutăm pe cei mai vulnerabili (seniorii) să stea în casă. Așa că le facem noi cumpărăturile.

Cum am putea urma bunul dumitale exemplu?
 Există site-uri pe numele de mai sus și numere de telefon.

Ce ai fi făcut acum, dacă nu poftea wuhanezul la pangolin (varianta oficială)? Ce planuri ți-au fost spulberate?
În ceea ce privește arta, nu am aveam niciun plan. Nu mă gândesc la ce va urma. Ar fi nevoie de schimbări profunde, dar mi-e teamă că lumea va uita repede și va continua ca până acum. În rest, citesc, fac sport în casă, văd filme islandeze și nu numai. Sport, da. Abdomene, flotări, steper, 30-35 de minute. Rezultă transpirație și stare de oboseală fizică. Urmează film și vin.

Cum s-a schimbat raportarea dumitale la moarte, dacă ți s-a schimbat cu ocazia acestei perioade speciale?
Raportarea mea la moarte a rămas oscilantă, ca și până acum.

Teatrul? Cum reziști fără el? Cum îți ostoiești dorul?
Deocamdată îmi e dor doar de trei spectacole de-ale mele. Și de ceva nou, dar nimic concret. Totuși, având în vedere că nu am jucat niciodată Cehov…

Povață pentru autoizolați.
Pentru autoizolați: gândiți-vă un pic la ceilalți, apropiați sau mai puțin. Un călugăr spunea că singurul lucru lacare merită să te gândești este moartea. Dacă stai să te gândești nici nu e un gând sinistru. Poate așa prețuiești mai mult viața. Și poate citiți Jurnalul Annei Frank. Altfel, vă doresc succese nebănuite în acest moment de cumpănă universală.

CITAT
Un călugăr spunea că singurul lucru lacare merită să te gândești este moartea. Dacă stai să te gândești nici nu e un gând sinistru. Poate așa prețuiești mai mult viața.
Mihai Călin, actor

361 recommended
139 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Andrei Craciun